reklam
reklam

Anadolu Hisarı’nda Cumhuriyet Konseri

Eklenme Tarihi: 3 Kasım 2020, Salı - 14:45   Okunma Sayısı: 147131
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği korosu, şef Fulya Soyata yönetiminde Anadoluhisarı Sabancı Öğretmenevi’nde Cumhuriyet Konseri verdi

 

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği korosu, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Anadoluhisarı Sabancı Öğretmenevi’nde bir konser verdi.

Şef Fulya Soyata yonetimindeki konser, pandemi hijjen, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarak muhtesem bir repertuar ve solistler geçidi ile açık hava konseri verdi.

Konser koronun en genç sanatçıları Temur Alp Çelik ve Gökay Yavuz’un sunumlarıyla başladı.

Koronun söylediği rast bir şarkı ile başlayan konser Sevdim yine nevciman ve Karagözlüm efkarlanma gül gayrı adlı eserlerle sürdü. Konserin ilk solosunu Erdem Akocak, Dede Efendi’nin Yüzündür Cihanı Münevver Eden cihani munevver eden adlı eserle yaptı. Ardindan koronun 16 yaşındaki en genç solisti Temur Alp Çelik , Hüseyni makamında klasik bir eser olan, Hem Cemalin Gosterip Çekmek Olurmu isimli şarkıyı, buğulu sesiyle kusursuz bir şekilde okudu ve istek üzerine bu güzel şarkıyı bir kez daha seslendirdi.

Atatürk’ün sevdiği şarkılardan olan hicaz makamındaki Dağlar Dağlar adlı hicaz Rumeli türküsünü Yurdanur Tunca seslendirdi. Konser Mine Özdem’in okuduğu Kırmızı Gülün Adı Var adlı Rumeli türküsü ile devam etti.

Esin Melikoglu yine Atamızın sevdiği eserlerden uşşak makamındaki Cana Rakibi Handan Edersin’i seslendirdi.

Konserin en özel bölümünde şef Fulya Soyata’nın soloları vardı. Fulya Soyata ilk olarak İncecikten Bir Kar Yağar’ı ardından Ardından Yanık Ömer adlı hüseyni şarkıyı seslendirdi. Sonrasında, Al Mendili Sakla Benden Yadigar ve Kız Sen İstanbul’un Neresindensin adlı eserler vardı.

Fulya Soyata’nın seslendirdiği solo eserler büyük beğeni topladı

Konserde Makbule Tarı, buselik şarkı Gecti Bahar Hazan Erdi Bu Yerde’yi seslendirdi. Ardından Nilgün Özbay Eke rast kanto Kalbim Seni Özler’i, Armağan Burgar nihavent eser Bakmıyor Çeşmi Siyah’ı, Nesrin Akocak nihavent eser Çalıkuşu’nu, Nilgün Karatürk yine nihavent bir eser Şarkılar Seni Söyler’I okudu. Son nihavent eser Dışarıda Yaz Yağmuru’nu Meryem Uçar seslendirdi.

Koro Başkanı Tülin Kayserili, Senede Bir Gün isimli hicaz şarkıyı okudu, Sibel Aksoy Toksöz Vardar Ovası isimli hicaz türküyü seslendirdi.

Konserin sonunda istek uzerine koro şefi Fulya Soyata yine Atatürk’ün çok sevdiği türkülerden olan Havada Bulut Yok’u okudu ve büyük alkış aldı.

Konser sonunda koro ellerinde bayraklar ve büyük coşku ile Onuncu Yıl ve İzmir Marşı’nı seslendirdi.

Hülya Narsap’tan gençlere övgü

İzleyenlerden büyük beğeni ve alkış alan konser sonunda kısa bir konuşma yapan Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap, “Türk Sanat Müziği koromuzun pandemi kurallarına uygun olarak, sosyal mesafe, maske ve hijyene dikkat ederek gerceklestirdikleri bu konserden dolayı başta koro şefimiz Fulya Soyata hocamızı saz heyetimizi ve koromuzu yürekten kutluyorum. Koromuz yurt içi ve yurt dışında kurumumuzu ve Kadıköy’ü başarıyla temsil etmiştir ve etmeye devam edecektir. Çok başarılı bir konserdi. Koroda genç sanatçılar Temur Alp Çelik ve Gökay Yavuz’u görmek ,onların Türk Musikimize verdikleri emeğe şahit olmak beni gururlandırdı. Bu güzel günde bizleri yalnız bırakmayan Kadıköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hacı Hasan Kozan ve Ömer Kaldırım’a, teşekkür ediyorum” dedi.” dedi.

Ayşe Erol’dan kutlama

Konserin ev sahibi Sabancı Öğretmenevi Müdürü Ayşe Erol; “Bu etkinliğin yapılmasında desteklerini esirgemeyen Kadıkoy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve burada bulunan Kadıköy Milli Eğitim Şube Müdürleri Hacı Hasan Kozan ve Ömer Kaldırım’a, Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap’a, koro şefi Fulya Soyata’ya teşekkür ederim. Bu güzel anbiansta İstanbul Boğazı’nın eşsiz güzelliğinde bizlere sundukları bu güzel konser için korodaki ses ve saz sanatçılarını yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı

Konser sonunda Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap, ev sahiplikleri nedeniyle Anadoluhisarı Sabancı Öğretmenevi Müdürü Ayşe Erol’a plaket takdim etti.

Koro Başkanı Tülin Kayserili’de Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap ve Sabancı Öğretmenevi Müdürü Ayşe Erol’a bu konsere imkan sağladıkları için teşekkür plaketi verdi. Tülin Kayserili ayrıca koro şefi Fulya Soyata’ya da bir teşekkür plaketi verdi.

SAZLAR;

Hilmi Birol (keman),

Nurfeza Ersan (kanun),

Gülşen Yurdakul Kürkçü (ud)

Şebnem Ünal (ud)

Yurdanur Tunca (ud)

Hatice Arma (ud)

Gazi Dönmez (ritm)

Gökay Yavuz (ritm)

Nilgün Karatürk (ritm)

Nilgun Özbay Eken (ritm)

Hülya Soyata (ritm)

KORO;

Tülin Kayserili,

Mine Özdem

Esin Melikoğlu

Temur Alp Çelik

Erdem Akocak

Nesrin Akocak

Elif Eron

Armağan Burgar

Özgül Dağdaş

Meryem Uçar,

Sibel AksoyToksöz

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam