reklam
reklam

Göle Kadın Kooperatifi İstanbul’da Kuruldu

Eklenme Tarihi: 7 Ocak 2021, Perşembe - 09:07   Okunma Sayısı: 113946
İstanbul’un Esenyurt ilçesi merkezli olarak faaliyet gösteren Ardahan ili Göle Kadın Meclisi Derneği, son dönemde göstermiş olduğu başarılarına bir yenisini ekleyerek ‘’Göle Kadın Kooperatifi’’ kurduklarını açıkladılar.

 

 

“Bu Kooperatifin temel amacı, tüm İstanbul’daki ve Göle’deki kadın emeğini ve istihdamını bir araya toplamaktır.”

Göle Kadın Meclisi adına Dernek Başkanı Türkân Deli’nin yapmış olduğu açıklamada şu cümlelere yer verildi :

‘’Göle Kadın Meclisi’’ kurulduğu günden bu yana ismini projelerle duyurdu. Projelerimizin hepsini gerçekleştirdik ve hiçbir projemiz askıda kalmadı. Hepsini adım adım arkadaşlarımızın emeği, samimiyeti, özverisi ve iyi niyetiyle projelerimiz hayata geçti.

Projelere, okullara ve eğitime her türlü yardımı kim talep ettiyse hiç geri çevirmeden harfiyen istenilen şekilde onları kırmadan yerine getirdik. Bunları gerçekleştirmek, yerine getirmek kolay değil. Ama bizler Kadın Meclisi olarak, bunların üstesinden geleceğimizi bildiğimiz için durmadan çalışmaya devam ediyoruz.

Geçen yıldan beri üzerinde özenle durduğumuz ve ilmek ilmek işlediğimiz, ‘’Göle Kadın Meclisi’’nin adı altında ‘’Göle Kadın Kooperatifi’’ni hayata geçirmek istemiştik.

Yaşadığımız onca sıkıntılara rağmen başta Covid-19 salgını olmak üzere bir türlü resmi işlemlere başvuramamıştık. Ama bu yıl, 2020 yılı bitmeden bu resmi işlemlerimizi halledip başvurumuzu yapmak istedik ve yaptık.

11 arkadaşımız ile bugün, ‘’Göle Kadın Kooperatifi’’ mizin başvurusunu yaptık. Hayırlı olacak inşallah ve sorumlu olduğumuz halkımıza mahcubiyet yaşatmayacağız.

Bu Kooperatifin temel amacı, tüm İstanbul’daki ve Göle’deki kadın emeğini ve istihdamını bir araya toplamaktır. Dayanışma, paylaşma içerisinde olup, güzel hayatlara eğitim ile nasıl ulaşabiliriz diye Göle Kadın Kooperatifi çatısı altında bir araya geldik. Tüm arkadaşlara gösterdikleri samimiyet ve duyarlılıkları için teşekkür ederim.”

Salgın koşullarına rağmen özverili çalıştılar

Ardahan ili Göle Kadın Meclisi Derneği, Covid-19 salgınının getirmiş olduğu olumsuz koşullara rağmen özverili çalışarak önemli çalışmalara imza attı. Siyasal Yaşam Gazetesinden meslektaşımız Erkan Sarıkaya’nın paylaşmış olduğu bilgilere göre Göle Kadın Meclisi Derneği 2020’yi şu çalışmalarla geçirdi;

-Göle Derneğinin 2. Dönem Başkanı Hanefi Öztürk ve dernek destekçilerinin hazırlamış olduğu gıda kolileri Göle’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştı.

- Koronavirüs salgını yüzünden evinde çıkamayan ihtiyaç sahibi 20 aileye alışveriş desteği yapıldı.

- Pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi öğrencilere yapılan bursların yanı sıra Almanya’dan Nurettin Karakaş ve hayırseverlerin desteği ile öğrencilerin uzaktan eğitim sürecine katkı sunmak amacıyla tablet yardımında bulunuldu. Ayrıca giyim yardımı sağlandı.

- Ardahan’da Köprülü Belediyesi katkıları ile Göle Kadın Meclisi Derneği ortaklaşa bir sosyal sorumluluk projesine imza attılar. Köprülü Belediyesi, Göle Kadın Meclisi’nin gönderdiği patates tohumlarını tarlaya ekti. Sonbaharda toplanan patatesler satılıp geliri ihtiyaç sahibi kız öğrencilere burs olarak veriliyor.

-Salgının ülkemizde henüz görülmediği Ocak ve Şubat 2020’de Ardahan ili Göle Kadın Meclisi Derneği üyeleri dayanışma geceleriyle, çeşitli sosyal etkinliklere katılım sağladılar ve Göle Kadın Meclisi’nin tanıtımını yaptılar.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: TUĞBA YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam