reklam
reklam

Doğada son kamp zamanı

Eklenme Tarihi: 18 Kasım 2022, Cuma - 14:27   Okunma Sayısı: 63167
Yaz mevsimini geride kalmasıyla birlikte sıcak ve nemli havalar yerini sonbahar serinliğine bırakmaya başladı. Şehrin kalabalığından uzaklaşarak sessiz ve huzurlu bir doğa tatili için kış öncesi son kamp fırsatını kaçırmak istemiyorsanız elinizi çabuk tutmanız gerekiyor.

Ülkemiz birbirinden güzel doğal, tarihi ve kültürel miraslarıyla kamp yapmak isteyenler için sayısız seçenek sunuyor. Kamp severlerin kısa sürede vazgeçilmezi haline gelen en popüler kamp alanları, unutulmaz bir kamp deneyimi yaşamayı vaat ediyor. İlkbaharda başlayan kamp sezonun artık sonuna geldik. Yaz mevsimini geride kalmasıyla birlikte sıcak ve nemli havalar yerini sonbahar serinliğine bırakmaya başladı. Şehrin kalabalığından uzaklaşarak sessiz ve huzurlu bir doğa tatili için kış öncesi son kamp fırsatını kaçırmak istemiyorsanız elinizi çabuk tutmanız gerekiyor. Dilerseniz tek başınıza, dilerseniz de aileniz veya arkadaşlarınızla keyifli bir kamp zamanı geçirmek için Kasım ayı büyük fırsatlar sunuyor. Sonbaharın en çok hissedildiği ay olan Kasım ayında gidebileceğiniz kamp yerlerini sizler için derledik.

Doğanın her rengini bulmak mümkün

Doğanın içinde huzurlu bir günün ve harika bir kampın en doğru zamanı hiç kuşkusuz Sonbahar aylarıdır. Her şeyden önce sıcak ve nemli hava artık yerini serinliğe bırakmıştır. Ayrıca doğanın döngüsü, eşsiz bir manzara sunar kendisini ziyarete gelenlere. Eğer doğada hem kamp yapıp, hem de fotoğraf çekmeyi seviyorsanız, doğanın her rengini bulabileceğiniz sonbahar ayları sizin için en ideal kamp zamanıdır. Sonbahar tüm güzelliğiyle doğayı, yeşili, sarısı, turuncusu, kahverengisi ile tıpkı bir tablo gibi renklendirmeye başlamışken doğa sevdalıları bu manzarayı yerinde seyredebilmek için kamp çadırlarını kurmaya başladılar bile. Treking, Hiking, dağ bisikleti, balık tutma, kaya tırmanma gibi doğa sporları için adeta biçilmiş kaftan olan bu mevsimde kamp yapabileceğiniz birbirinden keyifli lokasyonlar bulunuyor.

Sonbaharda doğa kampı yapmak

Bir çok doğa sever, ilkbahar ya da yaz ayları yerine kamp zamanı için sonbaharı bekler. Her şeyden önce Sonbahar Kampında sabah ya da akşam yatmadan önce içeceğiniz kahvenin ya da bitki çayının lezzetini ve iç ısıtan sıcaklığını ilkbahar ya da yaz kamplarında bulamazsınız. Hele ki bu aylarda asla sıcak çikolata içmek aklınızın ucundan bile geçmeyecektir. Serinliğe uygun kıyafetlerle geleceğiniz sonbahar kampı yazın nemli ve sıcak kamp günlerinden çok kuş cıvıltıları ve sonbaharın büyüleyen manzarası eşliğinde harika bir uyku çekebilirsiniz. Yaz kampları çok daha maliyetliyken, sonbahar kampları daha hesaplı gelecektir bütçenize. Ayrıca yaz kalabalılığın olmadığı bu yerlerde çok daha huzurlu olacağınızı size garanti ederiz. Yaz kamplarının en büyük şikayeti olan sinekler ve böceklerden sonbaharda çok uzak kalırsınız. Sonbahar kamplarında sıcaktan bunalma ve terleme gibi sıkıntılarınız olamayacağı gibi yazdan kalma günler sayesinde kat kat giyinmenize de gerek kalmayacaktır. Treking, Hiking, dağ bisikleti, balık tutma, kaya tırmanma gibi aktiviteleri yaparken çabuk yorulmayacaksınız. Sonbahar kamplarının bir diğer güzel yanı ise mantar toplamak veya orman meyveleri aramak için vaktinizin olacak olması. Ayrıca, sonbahar en bilinen takım yıldızlarını gözlemleyebilmek için ideal bir zamandır.

İlk durak Kaz dağları

Balıkesir ve Çanakkale illerine yayılmış olan Kaz Dağları sonbaharda kamp yapmak isteyenlerin en çok tercih ettikleri yerlerin başında geliyor. Ancak Kaz Dağları’nda kamp yaparken yabani hayvanlara dikkat etmeniz gerekiyor. Bu nedenle kılavuz almadan yola çıkmamanızı tavsiye ederiz. Kaz Dağları, dünyada oksijen miktarının en fazla olduğu yerlerden biri. Kestane ağaçlarının kırmızısı, kayın ağaçlarının sarısı, çam ağaçlarının yeşili, yabani kavak ağaçlarının açık sarısı ve turuncusu, meşe ağaçlarının  kahverengisi ile ortam bir anda adeta bir renk cümbüşüne dönüşür. Buradaki bir çok kamp ve yürüyüş rotasının belki de tek benzer özelliği tüm lokasyonlarda birçok şelale ve göl görmenin mümkün olması. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen 4x4 Safari meraklıları sonbaharın güzelliklerini hem kamp yaparak, hem de off-road yaparak yaşıyorlar. Özel donanımlı araçları ile Kaz Dağları’nın zorlu ve çamurlu yollarını tutanlar genellikle Dalak Suyu mevkiinde kamp yapıyorlar.

Bolu'da eşsiz bir manzara

Marmara bölgesine olan yakınlığı ve Batı Karadeniz’in etkileyici eşsiz doğası ile iç içe olan Yedigöller, mevsimin en güzel halini tıpkı bir tablo güzelliği ile ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor. Bolu ilinin bu eşsiz tabiat parkını sonbaharda kamp yapmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Toplam 100’ün üzerinde kuş türüne ev sahipliği yapan bu eşsiz milli parkta kamp deneyimi yaşarken kuş sesleri eşliğinde dinlendirici bir tatil yapmak mümkün. Yeşilin ve turuncunun hemen her tonunu görebileceğiniz, oksijene ve huzura kapı açan Yedigöller için sonbahar ayları kesinlikle altın zamanlar. Serin, ferah bir hava, dökülmüş yapraklar, cıvıl cıvıl kuş sesleri ve etkileyici doğa manzaraları eşliğinde keyifli bir kamp etkinliği yapmanız mümkün. Son derece güvenli ve korunaklı olan bu özel kamp alanı için Bolu il merkezinden kuzeye doğru yaklaşık 42 kilometrelik bir doğada yolculuk yaparak ulaşmanız mümkün. Sonbahar kamp alanı için Yedigölleri tercih ederseniz birbirinden keyifli ve renkli doğa  fotoğrafları da çekme şansı bulabileceksiniz.

Poyrazlarda yapacak bir çok aktivite bulunuyor

Sakarya şehir merkezine sadece 8 kilometre mesafede yer alan Poyrazlar Gölü, sonbaharda kamp yapabileceğiniz en güzel rotalardan birisi. 2,5 kilometre uzunluğunda eşsiz sahili ile bu göl, kamp severler için sakin bir deneyim sunuyor. Ancak gölde yüzmek mümkün değil. Yaz aylarında kalabalık olmasının aksine sonbaharda oldukça sakin olan Poyrazlar Gölü’nde göçmen ve yerli kuşların geçiş güzergahında yer alıyor. Doğanın huzurlu sesi ve kuş cıvıltıları arasında kamp yapmanın ayrıcalığını yaşamak isteyenler Poyrazlar Gölü'nü tercih ediyor. Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı; bozulmamış doğası, ev sahipliği yaptığı yaban hayatı, kuş türleri ile ziyaretçilerine huzurlu bir ortam sunuyor. Göl etrafında piknik, kamp, doğa yürüyüşü, yaban hayatı gözlemciliği ve çeşitli spor aktiviteleri yapmak mümkün. Ayrıca göl etrafında bir de bisiklet yolu bulunuyor. Poyrazlarda yapabileceğiniz bir çok aktivite bulunuyor. Bisiklet turu ile yetinmeyenler atv araçlarıyla göl etrafında orman içinde enfes bir  tura çıkabilir. Doğanın her türlü rengini barındıran bu yerde sevdiklerinizle paintball eğlencesinin de tadına varabilirsiniz. Oltacılığa merakı olanlar için gölde çeşitli balık türleri mevcut. Oltanızı atıp balık avlayabilirsiniz. Alanda ayrıca bir de at çiftliği bulunmakta. Çocuklarınız yada sizler at biniciliği yapıp göl etrafında turlar atabilirsiniz. Doğada yürüyüş yapmak isteyenler için orman içinde yürüyüş parkurları bulunuyor.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam