reklam
reklam

2.kümede gol yağmuru

Eklenme Tarihi: 6 Nisan 2023, Perşembe - 18:41   Okunma Sayısı: 82213
İstanbul 2.Amatör Futbol Ligi'nde 2.hafta geride kalırken, 19 grupta oynanan 84 maçta 404 gol atıldı.

Sekiz takımın ligden çekilmesiyle 180 takımın devam ettiği İstanbul 2.Amatör Ligi'nin 2.haftasında gol yağmuru vardı. 19 grupta oynanan 84 maçta 404 gol atılırken, sadece bir karşılaşma golsüz sona erdi. 50 farklı statta oynanan 84 maçın 37'sinde ev sahibi takımlar kazanırken, 35 maçta gülen taraf deplasman ekipleri oldu. Biri golsüz 12 maç ise beraberlikle sona erdi. Oynanan 84 maçta 404 gol atıldı. Haftanın en farklı skorlarını; Sultangücü'nü deplasmanda 13-0 yenen Telsiz ile Çatalca İhsaniye'yi evinde 14-0 mağlup eden Kavaklı Köyü elde etti. Bu maçta Eray Yılmaz, rakip filelere 6 gol birden gönderdi. Gol krallığında; Beylikdüzü Kuzeyin Kaplanları takımından İbrahim Çakmak, Kavaklı Köyü'nden Ufuk Hendek, Telsiz'den Eray Yılmaz ve Gedikpaşa'dan Alaattin Babür 6'şar golle ilk sırayı paylaşıyorlar. Bakırköy Kartaltepe, Güneştepe, Esenler Kentyıldız, Fatihspor, Sarıyer Maden, Kartalpaşa ve İstanbul Kartalları ikinci hafta maçlarına da çıkmayarak ligden ihraç oldular.

İkide iki yapıp zirveye yerleştiler

2.hafta sonunda 1.grupta, Çatalca temsilcisi Oklalı, Silivri Kadıköy, Arnavutköy ekibi TEM Terkos, 2.grupta Silivri temsilcisi Kavaklı Köyü, Beylikdüzü Kuzeyin Kaplanları, Silivri ekibi Fener Köyü ve Çatalca temsilcisi Istrancaspor, 3.grupta Arnavutköy temsilcisi Bollucaspor, 4.grupta Fatih takımı Gayretspor, K.Çekmece temsilcisi Gültepe Gençlik ve Güngören ilçesinden Tozkoparan Birlikspor, 5.grupta, Bayrampaşa Yenidoğan, Esenyurt Gümüşhane, 6.grupta, Gaziosmanpaşa ekibi Kazımkarabekir Mevlana, 7.grupta Eyüpsultan temsilcisi Göktürkspor, Beyoğlu ekibi Alucra Doluderespor, 8.grupta K.Çekmece takımı Gedikpaşa, Bağcılar ekibi İstanbul Sivas, 9.grupta Beyoğlu takımı Emirefendi, Mecidiyeköy Tayfunspor, Ayazağa Esen, Bahçelievler temsilcisi İstanbul Artvin, 10.grupta Avcılar temsilcisi Suceyin ve Yeşilyayla, Kağıthane takımı Aslantepe, 11.grupta Sarıyer ekibi Poligon Fethiye, Eyüpsultan takımı Dobrucaspor, Fatih temsilcisi Y.S.Selim, 12.grupta Kağıthane takımı Çatalzeytin Zümrüt, Bayrampaşa takımı Cevatpaşaspor, 14.grupta Gaziosmanpaşa temsilcisi Yeni Özkartal, 15.grupta Üsküdar temsilcisi Ferahspor, Sancaktepe ekibi Samandıra Futbol Spor, Özataşehirspor, Pendik Kavakpınar, 16.grupta, Ataşehir ekibi Yenisahraspor, Kadıköy temsilcisi Kozyatağı, Maltepe ekibi Sultan Mehmedhanspor, 18.grupta Katal temsilcisi İstanbul Altınordu, Kadıköy ekibi Acıbadem ve Şile Denizspor, 19.grupta Üsküdar takımı Doğan Güneşspor ile Pendik Emekspor 3.haftaya 2 galibiyet ve 6 puanla giren takımlar oldu.

Doğan 'Güneş' gibi doğdu

İstanbul 2.Amatör Ligi 19.grupta Üsküdar temsilcisi Doğan Güneşspor, Selimiye Stadında 1435 Maltepe Gençlik takımını konuk etti. Burak Sökütlü, Furkan Sarıavcı ve Ömürcan İşlek hakem üçlüsünün yönettiği maça ev sahibi takım hızlı başladı. Henüz 2.dakikada sol kanattan gelişen Doğan Güneşspor atağında, Selçuk Kendir, altı pas içinde topla buluştu. Uzak köşeye çapraza sert bir vuruş yapan Selçuk topu filelerle buluşturarak kırmızı-beyazlıları 1-0 öne geçirdi. Bu sezon 1.Amatör'de Kanlıca forması giyen Selçuk Kendir, sezonun ilk maçında İstanbul Çorumspor'a da iki gol atmıştı. İlk yarı bu golle 1-0 Doğan Güneşspor'un üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarının 54.dakikasında bu sezon İdealtepespor'dan gelen Ömer Faruk Yıldız, farkı ikiye çıkartan golü attı. Konuk ekip bu gole 5 dakika sonra 2001'li Yasin Sakmuk ile cevap verdi. 65.dakikada Süper Amatör ekiplerinden Şilespor'dan transfer edilen Muhammet Turan farkı yeniden farkı ikiye yükseltti. 75.dakikada bu sezon 1.Amatör'de Girne Gençlik forması giyen 2002'li Burak Çetin takımının dördüncü golüne imza attı. Muhammet Turan ve Burak Çetin, Doğan Güneşspor'un 7-1 kazandığı İstanbul Çorumspor maçında da birer gol atmışlardı. Bitime 7 dakika kala bu sezon Süper Amatör takımlarından Cevizli Anadolu'dan transfer edilen Ömer Bozyiğit kaydettiği golle farkı ikiye indirdi. Karşılaşmayı 4-2 kazanan kırmızı-beyazlılar, 2'de 2 yaparak liderliğini averajla korudu. İlk yenilgisini alan 1453 Maltepe Gençlik ise 6.sıraya geriledi. Her iki takım son olarak 2019-2020 sezonunda 2.Amatör Lig'de karşılaşmış, pandemi nedeniyle yarım kalan ligdeki tek maçı Doğan Güneşspor 4-3 kazanmıştı. İki takım 2013-2014 sezonunda da 2.Amatör'de aynı grupta yer almış. İki maçı da 1453 Maltepe Gençlik 6-0'lık skorlarla kazanmıştı. 

Şile Denizspor 2'de 2 yaptı

İstanbul 2.Amatör Ligi 18.grupta evinde  Kemahspor'u 4-2 yenen Şile Denizspor, 2'de 2 yaparak İstanbul Altınordu ile birlikte zirveye ortak oldu. Şile Stadındaki maçı Yasin Doğan, Efe Kayauman ve Şevket Bilal Karaman hakem üçlüsü yönetti. Maçın 30.dakikasında Gürer Altuntaş ev sahibi takımı 1-0 öne geçirdi. Altuntaş bu sezon Süper Amatör'de Şilespor forması giymiş, ancak hiç gol atamamıştı. İlk yarının son saniyelerinde Yiğit Can Özbey skora dengeyi getiren golü attı. İlk yarı 1-1 berabere kapandı. İlk yarının gol perdesini kapatan Özbey, ikinci yarının da gol perdesini açan ismi oldu. 2003 doğumlu genç futbolcu kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederek Kemahspor'u deplasmanda 2-1 öne geçirdi. Çabuk toparlanan ve üst üste yediği gollerin şokundan kurtulan Şile Denizspor, 64 ve 86.dakikalarda Emre Özkan'ın golleriyle önce beraberliği yakaladı, ardından da öne geçti. 90.dakikada maçın ilk golünü atan Gürer Altuntaş, kapanış golüne de imza atarak skoru belirledi. Zorlu karşılaşmayı 4-2 kazanan Şile Denizspor, ilk hafta aldığı Pendik Güllübağlar galibiyetinin ardından ikinci zaferini kazanmış oldu. İkinci yenilgisini alan Kemahspor ise 9.sırada kaldı. Şile Denizspor ile liglerde ilk kez karşılaşan Kemahspor, bugüne kadar Şile takımlarıyla (Şilespor ve Şile Yıldızspor) yaptığı 4 maçta hiç galip gelemedi ve bir beraberlik, üç yenilgi aldı.

Gol düellosunu Gültepe Özgençlik kazandı

İstanbul 2.Amatör Ligi 4.grupta evinde Sultangazi Sultançiftliği'ni 3-2 yenen Küçükçekmece temsilcisi Gültepe Özgençlik 2.maçından da galibiyetle ayrılan taraf oldu. K.Çekmece Yeşilova Kemal Aktaş Stadında oynanan maçı, Ramazan Ordu, Serhat Songan ve Abdelsalam Refaat hakem üçlüsü yönetti. İlk maçında Boğaziçi'ni 4-0 yenen Gültepe Özgençlik, Sultangazi Sultançiftliği'ni de bu sezon Sefaköy Kartal'dan transfer ettiği üç genç isimle aşmayı başardı. Maça hızlı başlayan Sultangazi Sultançiftliği, 20.dakikada 2004'lü genç golcüsü Talha Demir'in golüyle öne geçti. Talha Demir bu sezon Sultangazi Sultançiftliği U18 takımında 12 gole imza attı ve A takım kadrosuna alındı. 36.dakikada 2001'li Enes Aydın eşitliği sağladı. ilk yarı karşılıklı gollerle 1-1 tamamlandı. İkinci yarının 55.dakikasında 2004'lü Samet Demir, Gültepe Özgençlik'i 2-1 öne geçirdi. 71.dakikada bu sezon Beşyüzevler U18 takımından transfer edilen 2005'li Emre Eroğlu eşitliği sağlayan golü attı. Maçın bu skorla bitmesi beklenirken, bitime 3 dakika kala Berker Kaya Kayalı, Gültepe'ye galibiyeti getiren golü attı. Maçı 3-2 kazanan Küçükçekmece temsilcisi zirveyi Gayretspor ile paylaştı. Bu sezon 1.Amatör'de Sefaköy Kartal'ı şampiyonluğa taşıyan Berker ve Samet sezonun ilk maçında da gol atma başarısı gösterdiler. 2012 ve 2017'de 1.Amatör'de, 2016 ve 2020'de 2.Amatör Lig'de şampiyonluk yaşayan Gültepe Özgençlik, iki kez de Süper Amatör Lig'de mücadele etti.

Harmantepe galibiyetle tanıştı

İstanbul 2.Amatör Ligi 4.grupta sezona 3-1'lik Gayretspor yenilgisiyle başlayan Kağıthane temsilcisi Harmantepe, ikinci maçında deplasmanda Kemerburgaz'ı 1-0 mağlup etti. İlk galibiyetini alan kırmızı-beyazlılar, 3 puanla 6.sıraya yerleşti. Kemerburgaz Şehit Osman Yumuk Tesislerinde oynanan maçı, Murat Furkan Söyler, Tayfur Şen ve Görkem Can Uçar hakem üçlüsü yönetti. Karşılaşmaya hızlı başlayan Harmantepe, henüz 7.dakikada bu sezon 1.Amatör'de Şirintepe forması giyen ve ligin bitmesiyle transfer edilen Yahya Tan'ın golüyle öne geçti. Her iki takım da skoru değiştirmek için ataklarda bulunduysa da kalecileri geçemediler. İlk yarı Kağıthane ekibinin 1-0 üstünlüğü ile tamamladı. İkinci yarı da ev sahibi Kemerburgaz yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendirmedi. Oyunun son dakikalarında skoru korumayı başaran Harmantepe, sezonun ilk galibiyetini deplasmanda kazanmış oldu. 2020'de 2.Amatör Lig'de grubunu 3.sırada bitiren Harmantepe, 1.Amatör Ligine alındı. Kırmızı-beyazlılar geçen yıl grubunda 8.sırayı alarak 2.Amatör'e düştü.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam