reklam
reklam

2.Amatör'de 6.hafta

Eklenme Tarihi: 27 Nisan 2023, Perşembe - 22:15   Okunma Sayısı: 81635
İstanbul 2.Amatör Futbol Ligi'nde 6.hafta heyecanı yaşandı. 19 grupta oynanan 80 maçta 391 gol atıldı. Toplam 5 takım altıncı maçlarından da galibiyetle ayrıldı.

İstanbul 2.Amatör Ligi'nin 6.haftasında 19 grupta oynan 80 maçta 391 gol atılırken, golsüz sona eren maç olmadı. 42 farklı statta oynanan 80 maçın 37'sinde ev sahibi takımlar kazanırken, 35 maçta üç puan sevincini deplasman ekipleri yaşadı. 8 maç ise beraberlikle sona erdi. 14. Grupta Çayırbaşı Stadında oynanan grubun iki galibiyetsiz takımı Zekeriyaköyspor ile Bayrampaşa Doğanspor arasındaki karşılaşma 2-1 ev sahibi takımın üstünlüğü ile devam ederken, çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi. Maç ile ilgili kararı İl Tertip Komitesi verecek. Küçükçekmece Atakent'i 13-0 mağlup eden Kazımkarabekir Mevlana haftanın en farklı skoruna imza attı. 7-6 konuk takımın kazandığı GOP Barbaros-İstanbul Trabzon maçında 13, ev sahibi ekibin 8-4 galip geldiği Büyük Ümitler-Esenyurt Gümüşhane maçında ise 12 gol atıldı. Telsiz'den Eray Yılmaz, 14 golle ilk sıraya yükseldi. Kendisini Kavaklı Köyüspor'dan Şenol Salih 13, Beylikdüzü Kuzeyin Kaplanları'ndan İbrahim Çakmak 12 golle takip ediyor. Uskumruköy, Kadimspor ve Rivaspor, ilk galibiyetlerini alırken, ilk dört maçından beraberlikle ayrılan M.Kemalpaşaspor, Gedikpaşa'ya 2-1 yenilerek ilk mağlubiyetini aldı. Zübeyde Hanımspor ve Kuzey Fırtına 61 (Sultan Mehmed Han) de ilk kez bu hafta yenilgi ile tanıştılar. Kavaklı Köyüspor, Emirefendispor, Cevatpaşaspor, Samandıra ve Pendik Kavakpınar, 6.maçlarından da galibiyetle ayrıldı.                                                                                                                 

Üç grupta lider değişti

İstanbul 2.Amatör Ligi'nde 6.hafta sonunda üç grupta liderler değişirken, 16 grupta ise liderler ilk sıradaki yerini korudu. 8.grupta Eyüp Çırçır İmar'ı 5-0 yenen Kağıthane Çağlayan, gol averajıyla liderliğe yükseldi. Bu grupta Haznedar Çetinkaya ve İstanbul Sivasspor'un da 16 puanı bulunuyor. 13.grupta Sultanmurat ile 1-1 berabere kalan Muratpaşaspor, liderliği Sefaköy'ü 4-3 yenen Esenyurt 19 Mayısspor'a devretti. 19.grupta ise bu hafta maçı olmayan Pendik Emek liderliği Pendik Yenişehir takımına bıraktı. 1.grupta Oklalı, 2.grupta Kavaklı Köyü, 3.grupta Silivri Mimarsinan, 4.grupta Gayretspor, 5.grupta Göktürk Sarayspor, 6.grupta Telsiz, 7.grupta Göktürkspor, 9.grupta Emirefendi, 10.grupta Mollaaşkıspor, 11.grupta Etiler, 12.grupta Cevatpaşaspor, 14.grupta Yeni Özkartalspor, 15.grupta Samandıra FK, 16.grupta adı Kuzey Fırtına 61 olarak değişen Sultan Mehmed Hanspor, 17.grupta Pendik Doğan ve 18.grupta Acıbadem ilk sıradaki yerlerini korudular.

Özataşehir'den muhteşem geri dönüş

İstanbul 2. Amatör Lig 15. grupta zirve yarışından kopmak istemeyen Özataşehir ile alt sıralardan kurtulma hesapları yapan Üsküdar Salacak karşı, karşıya geldi. İBB Esatpaşa Stadındaki karşılaşmayı Semih Şeker, Pınar Durmuş ve Fırat Eryılmaz yönetirken, saha komiserliğini Levent İbrikçi yaptı. Maçta 3-0 geriye düşen Özataşehir, muhteşem bir geri dönüşe imza atarak sahadan 4-3 galip ayrıldı. Karşılaşmaya konuk takım hızlı başladı. 18.dakikada Emre Arık, 21.dakikada Yıldırım Uyar'ın golleriyle Üsküdar Salacak 2-0 öne geçti. 42.dakikada Timurhan Turan farkı üçe çıkartan golü attı.  44.dakikada Mustafa Usta ev sahibi takımın ilk golünü atarak takımının soyunma odasına umutla gitmesini sağladı. İkinci yarı ile birlikte Özataşehir, tüm hatlarıyla rakip kalede gol aramaya başladı. 48.dakikada Emre Yılmaz farkı bire indiren golü attı. İki golcü de bu sezon ara transferde 1.Amatör Lig takımlarından Küçükbakkalköy'den transfer edildi. Maçın 55.dakikasında Serhat Akın Kocasoy attığı golle eşitliği ağladı. Bitime 7 dakika kala Serhat Akın Kocasoy kendisinin ikinci takımının 4.golüne imza atarak sarı-siyahlıları 3-0 yenik durumdan 4-3 üstünlüğe taşıdı. 2004 doğumlu Kocasoy, Ataşehir Doğuş U18 takımından ara transferde kadroya dahil edilmişti. Kalan sürede başka gol olmayınca Özataşehir, Üsküdar Salacak'ı 4-3 yenerek puanını 15'e çıkarttı. Samandıra ve Pendik Kavakpınar 18'er puanla zirvede yer alıyor. Ömerlispor'u 3-1 yenen Ferahspor ise puanını 15 yaparak, Özataşehir'i averajla geçerek 3.sıraya yerleşti.

Sancaktepe son dakikada kazandı

İstanbul 2. Amatör Lig 16. grupta zirveden kopmak istemeyen Sancaktepe Belediyespor, alt sıralardan kurtulma hesapları yapan Feneryolu ile karşılaştı. Sarıgazi Stadında oynanan mücadeleyi Kenan Sağlam, Can Durak ve Cenk Yılmaz hakem üçlüsü yönetirken, saha komiserliğini Ayhan Kenarcı yaptı. Nefesleri kesen mücadelenin ilk yarısından gol sesi çıkmadı. İkinci yarının 63. dakikasında takım kaptanı Fatih Eren Coşkun’un mükemmel golü ile Sancaktepe Belediyespor 1-0 üstünlüğü yakaladı. Ara transferde 1.Amatör Lig ekiplerinden Sancaktepespor'dan transfer edilen Çoşkun, yeni takımındaki 3.golünü kaydetti. Konuk ekip etkili olduğu bölümlerde kazandığı penaltıyı Gökhan Mutlu ile 75. dakikada gole çevirince skora yeniden denge geldi. Beraberlik golünden sonra tüm hatları ile Feneryolu kalesine ataklar yapan ev sahibi ekip, çok istediği golü 90. dakikada Mustafa Burak Sevük’ün kafa golü ile buldu. Bu sezon U18 takımında da forma giyen ve 6 gol atan 2007 doğumlu Sevük, toplam gol sayısını 8'e çıkartmış oldu. Karşılaşmayı 2-1 kazanan Sancaktepe Belediyespor, puanını 12'ye çıkartarak 3.sıraya yerleşti. Bu hafta ilk yenilgisini alan Kuzey Fırtına 61, 15 puanla lider olduğu grupta Ataşehir Doğuşspor 13 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Harb-iş üç puanı tek golle aldı

İstanbul 2. Amatör Lig 17. grupta sezona 'şampiyonluk' parolasıyla giren Harb-iş, Pendik Doğan yenilgini telafi etmenin planlarını yapan Yavuztürk ile karşılaştı. Gülsuyu Asım Kara Stadında oynanan maçı Göksel Göktürk, Furkan Sarıavcı ve Özgür Ağraş hakem üçlüsü yönetirken, saha komiserliğini Aygün Cantürk yaptı. Lige iki beraberlikle başlayan, ardından Atalar'ı rakibinin esame listesinde yazan oyuncudan farklı bir oyuncu oynatması sebebiyle hükmen kazanan Harb-iş'in geçen hafta Sancaktepe Emek maçı çıkan olaylar sebebiyle yarıda kalmıştı. Karşılaşmayı Harb-iş, 25.dakikada ara transferde 1.Amatör Lig takımlarından Gülensu takımından transfer edilen Mücahit Fatih Çiçek'in attığı golle 1-0 kazandı. Puanını 11'e çıkartan Harb-iş bir maç eksiği ile lider Pendik Doğan'ın 5 puan gerisinde üçüncü sıraya yerleşti. Koşuyolu ise Selimiye Stadı'ndaki maçta Sancaktepe Emekspor'u 1-0 yenerek, puanını 12'ye çıkarttı.

Gol düellosunun galibi Altınordu

İstanbul 2. Amatör Lig 18. grupta, iki mağlubiyeti olduğu için puan kaybına tahammülü olmayan İstanbul Altınordu ile alt sıralardan çıkma hesapları yapan İyi Gençlikspor karşı karşıya geldi. Kartal Yunus Sahası'ndaki maçı Yunus Burak Özyüzer, Buğra Enes Bodur ve Mehmet Köneçoğlu hakem üçlüsü yönetirken, saha komiserliğini Musa Aydınkan yaptı. Konuk Sancaktepe temsilcisi İyi Gençlik spor, 3.dakikada ara transferde Girne Gençlik'den transfer edilen Fildişi Sahilli Kouassi'nin golüyle öne geçti. Bu gole bir dakika sonra ara transferde Kartal Yunusspor'dan transfer edilen Onur Demirel cevap verdi. 10.dakikada Salim Çelebi, konuk ekibi yeniden öne geçirdi. Bir dakika sonra Onur Demirel kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak yeniden skoru eşitledi. 38.dakikada Tanju Koçal, İstanbul Altınordu'yu 3-2 öne geçirdi. Kalan sürede ve ikinci yarıda başka gol olmayınca Kartal temsilcisi İstanbul Altınordu sahadan 3-2 galip ayrıldı. Puanını 12'ye çıkartan kırmızı-lacivertliler, lider Acıbadem'in 2 puan gerisinde üçüncü sıraya yerleşti. Grubun iddialı takımlarından Örnekspor'u 2-1 yenen Şile Dernizspor ise puanını 13'e yükseltti.

Çekmeköy Çarşıspor zirveden kopmuyor

İstanbul 2. Amatör Lig 19. grupta, Çekmeköy Çarşıspor ile İstanbul Çorumspor karşı karşıya geldiler. Kanlıca Stadına oynanan mücadelede Cihat Şamil Ulutaş, Enes Talha Hanbeyoğlu ve Yakup Yapıcı hakem üçlüsü görev yaparken, saha komiseri olarak Adem Ak görev yaptı. İlk yarısında gol sesi çıkmayan mücadelenin ikinci yarısında etkili olan Murat Şengün’ün talebeleri sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrılarak 3 puanı hanelerine yazdırdı. Çekmeköy temsilcisini galibiyete taşıyan golleri Yasin Telek, Yasin Çetin ve Batuhan Demir attı. Yasin Çetin ise bu sezonki 5.golünü kaydetti. Maçı 9 kişi tamamlayan  İstanbul Çorumspor'un tek golü ise Şükrü Doğru'dan geldi. Puanını 10'a yükselten Çekmeköy Çarşı 4.sıraya yerleşti. Grupta Pendik Yenişehir 15 puanla lider, Pendik Emek 12 puanla ikinci, Üsküdar temsilcisi Doğan Güneşspor ise 11 puanla 3.sırada bulunuyor.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam