reklam
reklam

2.Amatör'de 16.hafta

Eklenme Tarihi: 19 Haziran 2023, Pazartesi - 23:47   Okunma Sayısı: 59804
İstanbul 2.Amatör Futbol Ligi'nde 16. hafta geride kaldı. 19 grupta oynanan 67 maçta 394 gol atılırken 11 takım daha 1.Amatör Lige çıkmayı garantiledi.

İstanbul 2.Amatör Lig'de 15. hafta heyecanı yaşandı. Ligden çekilen ve sahaya çıkmayan takımlar nedeniyle 24 maç hükmen sonuçlandı. Oynanan 67 maçın 37'sinde ev sahibi takımlar kazanırken, 23 maçta üç puan sevincini deplasman ekipleri yaşadı. İkisi golsüz toplam 7 maç ise beraberlikle sona erdi. 19 grupta oynanan 67 maçta toplam 394 gol atıldı. 3.grupta oynanan, Alipaşaspor-Bollucaspor müsabakasında karşılaşma 2-0 konuk ekibin üstünlüğünde devam ederken, ev sahibi takım futbolcularının hakeme saldırması nedeniyle maç tatil edildi. 1.grupta aynı statta oynanması gereken, Silivri Kadıköyspor-TEM Terkos müsabakasının hakemleri bir önceki maçta saldırıya uğradıkları için maç tatil edildi. Esenler Oruçreisspor'u 16-0 yenen İstanbul Artvin, Büyük Ümitler'i 13-0 yenen Bahçelievler Futbol Atletik, Olimpiyat'ı 11-0 yenen Taksim, Gümüşdere'yi aynı skorla geride bırakan Kağıthane Çağlayan haftanın en farklı skorlarına imza attı. Ihlamurdere müsabakasına yazı vererek çıkmayacağını bildiren Bağcılar Asil Kartal, Koşuyolu müsabakasına gelmeyen Sancaktepe Emek, Bollucaspor müsabakasına çıkmayan Öz Örencik, Bayrampaşa Doğan müsabakasına gelmeyen Zekeriyaköy, Tozkoparan Birlik müsabakasına gitmeyen Esenyurt Örnek İ.Y., takımları Futbol Müsabaka Talimatı FMT’nin 24/1-a maddesine göre 3-0 hükmen yenik sayıldı ve üçer puanları silindi. Bu sezon ikinci kez müsabakaya çıkmayan Sancaktepe Emek, Esenyurt Örnek ve Öz Örencik takımları ligden ihraç edildiler. Bu takımlar kalan müsabakalarda 3-0 hükmen yenik sayılacak ve 2023 – 2024 sezonunda lige alınmayacaklar.

İbrahim Çakmak lideri yakaladı

Gol krallığında, bu hafta iki gol atan Beylikdüzü Kuzeyin Kaplanları'ndan İbrahim Çakmak, gol sayısını 30 yaparak, Göktürk Sarayspor'dan Yusuf Küçükaydın'ı yakaladı. Gümüşdere maçında 5 gol atan Kağıthane Çağlayan'dan Ömer Tunç, gol sayısını 29'a yükselterek ikinci sıraya yükseldi. Olimpiyat maçında 6 gol atan Taksim'den Serdal Portakal ile Telsiz'den Eray Yılmaz 26'şar golle üçüncü sırada bulunuyorlar. Etiler'den Selçuk Uğur 24 gol, Haznedar Çetinkaya'dan Alper Çoşkun, Esenyurt İncirtepe'den Amr Mohamed, Gayretspor'dan Abolaji Giwa, Gültepe Özgençlik'ten Berker Kaya Kayalı ve Bahçelievler Futbol Atletik'den Berk Bozkurt 23'er gol, Cevatpaşaspor'dan Mahmut Satılmış,
Yıldırım Bosna'dan Timur Han Düzgün, 5 Mevsim Gençlik'den Ramazan Kara ve İstanbul Artvin'den Muhammet Hazıroğlu 22'şer gol, Telsiz'den Uğur Avcı, Etiler'den İrfan Avcılar ve Fatih Yayla'dan Tolga Özcan 21'er gol, Esenyurt 19 Mayısspor'dan Talha Yüce, Emirefendi'den Uğur Burak Yılmaz ve İstanbul Balkanspor'dan Hasan Hüseyin Demir 20'şer golle sıralanıyorlar.

11 takım daha 1.Amatör'e çıkmayı garantiledi

1.grupta Oklalı ile Esenyurt İncirtepe, 4.grupta Gayretspor, 7.grupta, Göktürkspor ile Alucra Doluderespor, 14.grupta Yeni Özkartalspor, 15.grupta Samandıra FK, 16.grupta, Ataşehir Doğuş, 17.grupta Pendik Doğanspor, 15.hafta sonunda 1.Amatör Lige çıkmayı garantilemişti. 16.hafta sonunda ligden ihraç edilen Fatih Sultan Mehmedspor'u hükmen yenen Göktürk Sarayspor ile Büyük Ümitler'i 13-0 mağlup eden Bahçelievler Futbol Atletik, 6.grupta ligden çekilen 1863 Boğaziçi'ni hükmen yenen Telsiz ile en yakın takipçisi Kazım Karabekir Mevlanaspor'u 4-1 mağlup eden Yıldırım Bosna, 10.grupta ligden çekilen Nişanca Gençlik'i hükmen yenen Beyoğlu Çukurspor, 13.grupta, deplasmanda Özalibeyköy'ü 3-0 yenen Esenyurt 19 Mayısspor, 15.grupta en yakın takipçisi Ferahspor'u 3-0 yenen Pendik Kavakpınar, 16.grupta deplasmanda Sancaktepe Belediyespor'u 2-1 mağlup eden Sultan Mehmed Hanspor, 18.grupta İstanbul Altınordu'yu 10-0 yenen Acıbadem ile  19.grupta Pendik Yenişehir'i 3-1 mağlup eden Pendik Emekspor ve deplasmanda 1453 Maltepe'yi 2-0 yenen Çekmeköy Çarşı bitime iki hafta kala 1.Amatör Lige çıkmayı garantilediler.

Harb-iş - Boğaziçi maçında protesto eylemi

İstanbul 2.Amatör Ligi 17.grupta Harb-iş spor ile Boğaziçi 1907 Maltepe'de karşı, karşıya geldiler. Gülsuyu Asım Kara Stadındaki karşılaşmayı Elif Köroğlu yönetirken, yardımcılıklarını Ümit Ayhan ve Berat Bulut yönetti. Harb-iş spor'un başlattığı eylemde, esame listesinde yazılı oyuncudan farklı bir oyuncu oynatması sebebiyle iki karşılaşmasında 3-0 hükmen yenik ilan edilen Atalarspor'un Federasyon tarafından 2.Amatör Lig 17.gruptan ihraç edilmemesi protesto edildi. Maçın başlama düdüğü ile birlikte tüm futbolcular, dizlerini yere koyarak 1 dakika boyunca hareketsiz kaldılar.  Ardından müsabaka kaldığı yerden devam etti. 3.dakikada Mennan Güçlü konuk Boğaziçi 1907 takımını 1-0 öne geçirdi. 12.dakikada Emre Sezer farkı ikiye çıkarttı. 19.dakikada Harb-iş spor atağında Hasan Onur Koyuncu kafayla farkı bire indiren golü attı. 41.dakikada Emre Sezer kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydederek farkı yeniden ikiye çıkarttı. İlk yarı 3-1 konuk ekibin üstünlüğünde kapandı. İkinci yarının 51.dakikasında Bilal Günay skoru 4-1'e taşıdı. 55.dakikada Hmza Ünay farkı dörde yükselten golü attı. 64.dakikada ev sahibi Harb-iş spor Hasan Onur Koyuncu'nun ayağından bir gol daha bulunca skor 5-2 oldu. 88'de Abdurrahim Yıldırım, 90'de Emre Sezer attıkları gollerle skoru belirlediler. Karşılaşmayı 7-2 Boğaziçi 1907 spor kazanmayı bildi. Bu sezon Süper Amatör Lig takımlarından Şilespor'dan transfer edilen Emre Sezer, mavi-beyazlı forma ile gol sayısını 7'ye çıkarttı.

Ataşehir Doğuşspor şampiyonluğa koşuyor

İstanbul 2.Amatör Ligi 16.grupta 15.hafta 1.Amatör Lige çıkmayı garantileyen Ataşehir Doğuşspor, deplasmanda Soğanlıkspor ile karşılaştı. Kartal 75.Yıl Stadındaki karşılaşmayı Aslı Köse Güllüdere yönetirken, yardımcılıklarını Semra Bulut ve Gamze Altınova yaptı. Maça hızlı başlayan ev sahibi Soğanlıkspor, 22.dakikada defansın uzaklaştıramadığı pozisyonda Serhat Gülçiçeği'nin golüyle 1-0 öne geçti. Bu dakikaya kadar çok iyi top çeviren ve rakip kalede etkili olan kırmızı-mavili ekip, ilk yarıda bir çok gol pozisyonuna girdi. İkinci yarıyla birlikte oyundaki dengeyi kuran Ataşehir Doğuşspor, 55.dakikada gelişen atakta arka direkte topla buluşan Ceyhun Ertaş'ın kafa golüyle eşitliği sağladı.
71.dakikada gelişen Ataşehir Doğuş atağında Muhammet Kaya'nın vuruşunda top kaleciden döndü. Dönen topu iyi takip eden Ceyhun Ertaş konuk takımı 2-1 öne geçirdi. Maçın 82.dakikasında Semih Kamil Akgöz'ün pasında, kaleciyi geçen topu, Ceyhun, boş kaleye plaseleyerek kendisinin ve takımının üçüncü golüne imza attı. 90+5'de Satılmış Demirci'nin getirdiği topta kaptan Muhammet Kaya kaleci ile karşı, karşıya kaldı. Onun vuruşunda top ağlarla buluşunca, maçın da sonucu belirlenmiş oldu. Karşılaşmayı deplasmanda 4-1 kazanan Ataşehir Doğuşspor, liderliğini korurken, 17.grup şampiyonluğuna bir adım daha yaklaşmış oldu.

İki maçta daha TFF protesto edildi

İstanbul 2.Amatör Ligi 17.grupta Gülsuyu Asım Kara Stadındaki Harb iş spor - Boğaziçi 1907 maçında ortaya konan protesto eyleminin birer benzeri Yavuztürk-Koşuyolu ve Pendik Doğanspor- Ataşehir Arena maçlarında da tekrarlandı. Her iki maçta da takım futbolcuları santra sonrasında 1 dakika süreyle dizlerini yere koyarak eylemde bulundu. Harb-işspor-Boğaziçi 1907 karşılaşmasından önce bir basın toplantısı düzenleyen Harb-iş Spor Başkanı Hüseyin Kaplan, ''Talimatlar ve TFF'in daha önceki uygulamaları ortada. Bir sezonda iki kez hükmen yenilgi alan Atalarspor'un ligden ihraç edilmesi gerekiyordu. Olayın üzerinde yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen TFF İstanbul İl Temsilciliği sessizliğini bozmuyor. Hiç bir karar almıyor. Bu olay artık Harb-iş spor'un meselesi olmaktan çıktı. Grubumuzdaki 5 kulüp daha bize destek verdi. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Protesto eylemlerimiz her hafta dalga, dalga büyüyecektir'' diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam