reklam
reklam

U17/B'de sezon sona erdi

Eklenme Tarihi: 18 Temmuz 2023, Salı - 21:24   Okunma Sayısı: 54160
İstanbul U17/B Ligi'nde sezon 14. ve son hafta maçlarıyla tamamlandı. 36 grupta oynanan maçlarda toplam 371 gol atılırken, toplam 42 takım gelecek sezon U18/A Liginde mücadele etme hakkı kazandı.

İstanbul U17/B Ligi'nde 14. ve son hafta maçlarıyla sezon tamamlandı. 284 takımın 36 grupta mücadele ettiği İstanbul U17/B Ligi'nde Silivrispor, Bakırköy ve THY tüm maçlarını kazanarak puan kayıpsız şampiyonluğu elde ettiler. Üsküdar İcadiye'yi 10-1 yenen Esenkent sonhaftanın en farklı galibiyetini elde etti. Ligden çekilen ya da son hafta olduğu için maça gitmeyen takımlar nedeniyle toplam 52 maçın hükmen sonuçlandığı 14.hafta oynanan maçlarda toplam 371 gol atıldı. Sadece iki karşılaşmadan gol sesi çıkmadı. 2022-2023 sezonunda U17/B kategorisinde grubunu ilk sırada tamamlayan 36 takım ile liderle aynı puanda ligi tamamlayan ikinciler gelecek sezon U18/A Ligi'nde oynayacak. İlk sırayı alamayan diğer takımlar ise, 2023-2024 sezonunda U18/B Ligi'nde yer alacak. İstanbul U17/B Ligi'nde; Beyciler, Silivrispor, Trabzon 1453, İkitelli, Bağcılar İSTOÇ, Boğaziçispor, Yeni Yüzyıl Gençlik, Başakşehirspor, Küçükköyspor, Firuzköyspor, Anadolu Esenyurt, Mimarsinan, Taşlıtarlaspor, Bayrampaşa Doğanspor, Bezirganbahçe, Kosova Güçspor, Hürriyetgücü, Pazariçi Köprülü, Avcılar Tahtakale Kartalları, Bakırköyspor, Bağcılarspor, Dikilitaş, Ateştuğlaspor, THY, Kayışdağı, Beykoz Çavuşbaşı, Taşdelen, Valide Tayfun, 1877 Alemdağ, Beylerbeyi 1911 FK,  Kirazlıtepespor, Cevizli Anadolu, İçerenköy İdman Yurdu, Esenkent, Pendik Doğanspor ve Kartal Bulvarspor gruplarında şampiyonluğu elde ettiler. Liderle ligi aynı puanda tamamlayan, Güngörenspor, Bayrampaşa Yeni Doğan, Güzeltepe, Gültepe, Üsküdar FY ve Tuzla Gençlerbirliği de talimat gereği U18/A Ligine çıktı.

Küçükçekmece İnönü takımı ligden ihraç edildi

Esenkent-Ataşehirgücü müsabakasında sahadaki oyuncu sayısı 7’nin altına düşerek müsabakaya devam edemeyen Ataşehirgücü takımı, Alemdar müsabakasına yöneticisi olmadığından katılamayan Beylikdüzü İdmanyurdu, Firuzköy müsabakasına eksik gelerek katılamayan Kanarya Azim, Sayalar maçına eksik gelerek katılamayan Ortaköy Silivri, Hür.Gücü müsabakasına eksik gelerek çıkmayan Bağcılar Eğitim takımları FMT’nin 22/a maddesine göre 3-0 hükmen yenik ilan edildiler. Anadolu Kafkas müsabakasına gelmeyen Muratbey takımı FMT’nin 24/1-a maddesine göre 3-0 hükmen yenik sayılırken, ikinci kez müsabakaya çıkmadığından ligden ihraç edildi. Muratbey takımı 2023-2024 sezonunda U18 Ligine alınmayacak. Acıbadem Üsküdar müsabakasına gelmeyen Sancaktepe Yenidoğan takımı 3-0 hükmen yenik sayılıp 3 puanı silindi. TFF'ye yazı vererek; Tuzla Gençlerbirliği müsabakasına çıkmayan Üsküdar Salacak, Kilyos maçına gelmeyen Küçükçekmece İnönü, Şile Deniz karşılaşmasına gitmeyen İyi Gençlik, Fetih Kelkit müsabakasına çıkmayan Ümraniye Hekimbaşı, Anadolu Esenyurt maçına gelmeyen Piyalepaşa, Selvi karşılaşmasına gitmeyen Neslişah, Şile müsabakasına çıkmayan Kavakpınar, Küçükköy maçına gelmeyen İstanbul Giresun ile son hafta karşılaşmasına gitmeyen Bağcılar Asil Kartal, Bahçekent, İstanbul Esnaf, Çeliktepe takımları FMT’nin 24/1-a maddesine göre 3-0 hükmen yenik sayılıp üçer puanlarının silindi. İki kez müsabakaya çıkmayan Küçükçekmece İnönü takımı ligden ihraç edilirken 2023-2024 sezonunda U18 Ligine alınmayacak.

Mustafa Kürşat Tümay gol kralı oldu

U17/B Ligi gol krallığında Silivrispor'dan Mustafa Kürşat Tümay 39 golle gol kralı oldu. Yeni Ortabayırspor'dan Aziz Can Takaru 34 golle ikinci, Güngörenspor'dan Rıdvan Kapan ile 32 golle üçüncü sırayı aldı. Başakşehirspor'dan Kerem Akdoğan ve Kosova Güçspor'dan Muhammed Yavuz 26'şar gol, Alibeyköyspor'dan Bünyamin Karaman, Yıldırım Bosna'dan Aras Muhammed Ünal ve Taşdelenspor'dan Emre Mert Gündüz 24'er gol, Yeni Levent Konaklar'dan Canpolat Yakut ve Küçükyalı Yelken'den Behlül Alvert 22'şer gol, Beycilerspor'dan Birkan Vardar, Kayışdağı'ndan Mehmet Eren Demir ve Ataşehir Arenaspor'dan Eray Yağız Macit 21'er golle sıralandılar.

Beyciler yenilgisiz şampiyon

İstanbul U17/B Liginde son haftaya girmeden şampiyonluğunu ilan eden Silivri temsilcisi Beyciler, deplasmanda karşılaştığı Gümüşpınar'ı 6-0 mağlup ederek, grubunu yenilgisiz tamamladı. Silivri Müjdat Gürsu Stadındaki karşılaşmayı il hakemi Ali Eren Talu yönetirken, yardımcılıklarını Özer Acun ve Uğur Soysal yaptı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Beyciler, henüz 11.dakikada Mustafa Efe Tan'ın golüyle öne geçti. 22.dakikada Barkın Çağlayangül farkı ikiye çıkartan golü attı. İlk 40 dakika 2-0 Beyciler'in 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarının 46.dakikasında Birkan Vardar skoru 3-0 yapan golü attı. 51.dakikada Birkan Vardar kendisinin ikinci takımının dördüncü golünü kaydetti. 62. ve 65.dakikalarda peş peşe iki gol atan Mustafa Efe Tan, hat-trick yaparak maçın skorunu ilan etti. Karşılaşmayı 6-0 kazanan Beyciler, en yakın takipçisi Sayalar'ın 9 puan önünde grubunu yenilgisiz lider bitirerek U18/A Ligine yükseldi. Turuncu-beyazlılar oynadıkları 13 maçta 12 galibiyet, bir beraberlik alırken, attıkları 64 gole karşılık kalesinde sadece 5 gol gördü. Beycilerin, Anadolu Kafkas ile oynadığı 11. hafta müsabakası 0-0 devam ederken 78.dakikada meydana gelen olaylar sebebiyle müsabakanın hakem tarafından tatil edilmişti. Bu maçla ilgili raporlar, TFF Yönetim Kurulu’na disiplin uygulamaları için İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Kirazlıtepe mutlu sona ulaştı

İstanbul U17/B Ligi 31.grupta 13.hafta şampiyonluğunu ilan eden Üsküdar temsilcisi Kirazlıtepe, son hafta maçında kupasına kavuştu. 13.hafta Kartal 75.Yıl Stadında Bostancıspor karşısında Yusuf Kılıç'ın hat-trick yaptığı mücadeleyi Ender Çifçi ve Muhammed Necati Kandıra'nın golleriyle 5-1 kazanan kırmızı-mavililer, en yakın takipçisi Pendik Yenişehir Gençlik'in Vadispor'a 2-1 yenilmesiyle şampiyonluğunu ilan etmişti. Son hafta şampiyonluğunu ilan etmiş bir şekilde Ferahspor karşısına çıkan Kirazlıtepe, Yusuf Kılıç ve Yiğit Baldemir'in golleriyle 2-0 öne geçti. Maçın 26.dakikasında gelişen Ferahspor atağında Kirazlıtepe kalecisi Yiğitcan Özyıldız yerde kaldı. Hakemin durdurmadığı oyunda, rakip takım Fair Play kuralları çerçevesinde topu dışarı atması gerekirken, pozisyonu gol yapınca fark bire indi. Bir çok oyuncusu Kirazlıtepe'den gelen Ferahspor, ikinci yarıda iki gol daha bulunca maçtan 3-2 galip ayrıldı. Böylece Kirazlıtepe sezonu 14 maçta 11 galibiyet, bir beraberlik ve iki mağlubiyetle kapatmış oldu. Kırmızı-mavililer attıkları 38 gole karşılık kalesinde sadece 7 gol gördü. Yusuf Kılıç attığı 8 golle takımının en golcü ismi oldu. Kirazlıtepe şampiyonluk kupasını maçtan sonra düzenlenen törenle aldı. Elde ettikleri şampiyonlukla, gelecek sezon U18/A Liginde mücadele etmeye hak kazandıklarını söyleyen Teknik Sorumlu Yasin Torun, ''Kirazlıtepe Spor Kulübü olarak; örf ve adetlerine, sporun evrensel boyutlarındaki sevgi, kardeşlik ve Fair Play ilkelerine bağlı, saygılı ve kültürlü genç bireyler yetiştirmek için çıktığımız bu yolda elde ettiğimiz U17 şampiyonluğu bizleri çok mutlu etti. Gelecek sezon bu kadro U18/A Liginde mücadele edecek. Hedefimiz Türkiye Şampiyonası'na katılmak ve Üsküdar'ı ve İstanbul'u temsil etmek olacaktır'' şeklinde konuştu.

Trabzon 1453 birinciliği elde etti

İstanbul U17/B Ligi 3.grupta Bağcılar temsilcisi Trabzon 1453, son hafta maçında sahaya çıkmayan Sarıyer FSM'yi 3-0 hükmen yenerek şampiyon oldu. Lacivert-beyazlılar sezonu en yakın takipçisi Beylikdüzü Demirspor'un bir puan önünde ilk sırada bitirmeyi başardı. Oynadığı 14 maçta 11 galibiyet ve 3 beraberlik alan Trabzon 1453, attığı 60 gole karşılık kalesinde sadece 15 gol gördü.

Tuzla Gençlerbirliği adını U18/A'ya yazdırdı

İstanbul U17/B Ligi 35.grupta haftaya lider giren Tuzla Gençlerbirliği, Çavuşbaşı'nda oynanan maçta Ümraniye Hekimbaşı'nı 11-0 yenerek ilk sıra için avantajlı konuma geldi. En yakın takipçisi Pendik Doğanspor ise Fetih Kelkit'i Pendşk Çamlık Stadında oynanan maçta aynı skorla yenmeyi başardı. Böylece Tuzla ekibi bir maç fazlası ve 3 puan farkla liderliğini sürdürdü. 13.hafta Tuzla Gençlerbirliği, saha çıkmayan Üsküdar Salacak karşısında, Pendik Doğanspor ise maça gelmeyen Mehmet Rauf Lisesi önünde 3-0 hükmen kazanınca, şampiyonluk düğümü son haftaya kaldı. Tuzla ekibi maçlarını tamamlarken, şampiyonluk için Pendik Doğanspor'un son hafta puan kaybetmesini beklemeye başladı. Ancak Pendik ekibi işini şansa bırakmayarak, Başıbüyükspor'u 4-1 mağlup etti ve 3 puanlık farkı kapattı. İki takım arasında oynanan maçlarda Pendik Doğan 4-0 ve 2-3'lük skorlarla üstün olduğu için ikili averajla şampiyonluğa ulaştı. Ancak statü gereği liderle aynı puanda ligi bitiren takım da gelecek sezon U18/A Liginde yer alacağı için Tuzla Gençlerbirliği de bir üst lige yükselen takım oldu.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam