reklam
reklam

BAL Ligi 23.hafta

Eklenme Tarihi: 24 Mart 2024, Pazar - 00:27   Okunma Sayısı: 89352
Bölgesel Amatör Ligi'ne 23.hafta maçlarıyla devam edildi. 1.grupta Beykoz İshaklı, 2.grupta ise Çorluspor ilk sıradaki yerini korudu.

Bölgesel Amatör Lig'de 23.hafta heyecanı yaşandı. Toplam 16 İstanbul takımının mücadele ettiği 1.grupta, lider Beykoz İshaklıspor, evinde Anadolu FK'yı 2-0 yenerek üst üste beşinci galibiyetini elde etti. Puanını 50'ye çıkartan bordo-mavililer ilk sıradaki yerini korudu. Lideri 4 puan geriden takip eden Beylikdüzü sahasında Küçükçekmecespor'u iki golle geçti. Üst üste üçüncü galibiyetini evinde Şile Yıldızspor karşısında elde eden Maltepespor puanını 45 yaparak üçüncü sırada haftayı kapattı. İnkilapspor evinde Alibeyköyspor ile 1-1 berabere kalınca 43 puanla 4.sırada kaldı. Beylerbeyi 1911 FK evinde Nişantaşı ile 1-1 berabere kaldı. Nişantaşı 42 puanla 5., Beylerbeyi ise 41 puanla 6.sırada yer aldı. Son beş maçında 4.yenilgisini Beylikdüzü karşısında alan Küçükçekmecespor37 puanla 7.sırada kaldı. İnkilapspor ile berabere kalan Alibeyköyspor 36 puanla 8., haftayı mağlubiyetle kapatan takımlardan Anadolu FK 32 puanla 9., Şile Yıldız 30 puanla 10.sırada haftayı tamamladılar. Düşme hattında ise;  üst üste üçüncü galibiyetini Haliç önünde alan Sarıyer Yeni Mahallespor puanını 30 yaparak Şile Yıldızspor'u yakaladı. Yeni Ufuk evinde Kartalspor'a yenilince iki takım arasındaki puan farkı ikiye indi. Bayrampaşaspor evinde Vefa ile golsüz berabere kalınca, kırmızı-yeşilliler 16, yeşil-beyazlılar ise 15 puanda kaldı. Grubun son basamağında yer alan Haliçspor Sarıyer Yeni Mahallespor'a yenilerek üst üste 4.mağlubiyetini aldı. Ligin tamamlanmasıyla 1.grubu şampiyon tamamlayan takım doğrudan Bölgesel Amatör Lige yükselecek. Son altı sırayı alan takım ise İstanbul Süper Amatör Ligine düşecek. Üç İstanbul takımının mücadele ettiği 2.grupta ise lider Çorluspor, deplasmanda Gölcükspor ile 1-1 berabere kaldı. Gebzespor ise Kullarspor deplasmanından 2-2 ile dönünce sıralama değişmedi. Haftayı bay geçen Feriköyspor 43 puanla 3.sıradaki yerini korudu. Sarayspor'u deplasmanda 4-0 yenen İFA Spor, Feriköy ile puanlarını eşitledi. Diliskelesispo'u tek golle geçen Taçspor ise 42 puanla 5.sırada haftayı kapattı. Üç İstanbul takımı arasında sezon sonunda 3.sıradaki takım ligde kaçıncı sırada olduğuna bakılmaksızın İstanbul Süper Amatör Ligine düşecek. İstanbul takımları arasında 2.bitiren takım BAL'da kalabilmek için SAL klasman 3.leri galibi ile baraj maçı yapacak. Ligin en iyi İstanbul takımı ise BAL'da kalacak.  

İshaklıspor'dan beşi bir yerde

Bölgesel Amatör Lig 1.grubun lideri Beykoz İshaklıspor evinde Anadolu FK ile karşılaştı. Beykoz Stadyumundaki karşılaşmayı İstanbul Bölgesel hakemi Mücahit Karakurt yönetirken, yardımcılıklarını Rahim Sarıdede ve Görkem Sağlam yaptı. Karşılaşmanın 33.dakikasında sağ kanattan gelişen Beykoz İshaklı atağında, Deniz Pala son çizgiye kadar indi. Ortasında defansın uzaklaştırmak istediği top Fırat Küçükgülmez'in önünde kaldı. Fırat'ın vuruşu da savunmaya takılırken, topu önünde bulan Ömer Coşkun'un vuruşunda top ağlarla buluştu. İlk yarıyı ev sahibi  takım 1-0 önde tamamladı. İkinci yarının 50.dakikasında sağ kanatta topla buluşan Berk Zerenman, Ömer Coşkun ile yaptığı ver-kaç ile ceza sahasına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Berk, sert bir vuruşla topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkarttı. Maçı 2-0 kazanan Beykoz İshaklıspor üst üste 5.galibiyetini elde etti. Liderliğini koruyan bordo-mavililer ilk devre oynanan maçı da 4-2 kazanmıştı. Anadolu FK ise ikisi üst üste olmak üzere ikinci devredeki 6.yenilgisini aldı.

Beylikdüzü takibe devam

Bölgesel Amatör Lig 1.grupta lideri adım, adım takip eden İstanbul Beylikdüzü evinde Küçükçekmecespor'u konuk etti. Kavaklı Hasan Doğan Stadındaki karşılaşmayı İstanbul Bölgesel hakemi Mustafa Demir yönetirken, yardımcılıklarını Özgür Öztürk ve Hasan Erdoğan yaptı. Karşılaşmanın 11.dakikasında Ömer Coşkun ile kullanılan köşe vuruşundan gelen topu ceza sahası içinde Mertcan İhtiyar kafa ile kaleye gönderdi. Top şandelden ağlarla buluşunca, ev sahibi takım ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarının 61.dakikasında sol kanattan gelişen Beylikdüzü atağından Emre Azim ceza sahası içinde  Suat Mede'nin müdahalesi ile yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Mustafa Demir penaltı noktasına gitti. Atışı kullanan Furkan Şimşek topu filelerle buluşturarak farkı ikiye çıkarttı. Maçı 2-0 kazanan Beylikdüzü evindeki 9.galibiyetini elde etti. Lideri takibi sürdüren lacivert-beyazlılar yenilmezliğini de 6 maça çıkarttı.

Sarıyer Yeni Mahalle yükselişte

 Bölgesel Amatör Lig 1.grupta küme düşme hattından kurtulma hesapları yapan Sarıyer Yeni Mahallespor, grup sonuncusu Haliçspor'un konuğu oldu. Fatih Mimarsinan Stadındaki karşılaşmayı İstanbul Bölgesel hakemi Ali Koç yönetirken, yardımcılıklarını Semra Bulut ve Aysu Toraman yaptı. Karşılaşmanın 28.dakikasında Batuhan Topçu konuk takımı öne geçiren golü attı. 32.dakikada Sarıyer Yeni Mahallespor'un kazandığı penaltı vuruşundan Ceyhun Çağlar yararlanamadı. 39.dakikada Can Kaplan farkı ikiye çıkarttı. 43.dakikada Ferdi Adıgüzelli topu filelerle buluşturarak takımının üçüncü golü kaydetti. İlk yarıyı konuk takım 3-0 önde kapattı. İkinci yarının 66.dakikasında gelişen Haliçspor atağında Melih Gumru farkı ikiye indiren golü kaydetti. 72'de Mürsel Civelek skoru belirleyen golü attı. Maçı deplasmanda 4-1 kazanan Sarıyer yeni Mahallespor, üst üste üçüncü, ikinci devredeki 5.galibiyetini elde etti. Aldıüı 3 puanla puanını 30'a yükselten kırmızı-yeşilliler, küme düşme hattının hemen üstündeki Şile Yıldızspor ile puanını eşitledi. Haliçspor ise üst üste 4.yenilgisini aldı. 

Kritik maçın galibi Kartalspor

Bölgesel Amatör Lig 1.grupta düşme hattında yer alan iki takım Yeni Ufukspor ile Kartalspor Küçükçekmece Kemal Aktaş Stadında karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Kocaeli Bölgesel hakemi Berat Can Taşkesen yönetirken, yardımcılıklarını Ramazan Yıldız ve Hümeyra Seven yaptı. Karşılaşmanın 20.dakikasında gelişen ev sahibi takım atağında Murat Bulgur topu ağlara göndererek Yeni Ufukspor'u öne geçirdi. 45.dakikada gelişen Kartalspor atağında ceza sahasındaki karambolde İbrahim Ökten topu kendi kalesine attığı golle maça eşitlik geldi. İlk yarı karşılıklı gollerle berabere bitti. İkinci yarının 82.dakikasında Kartalspor'un kazandığı penaltıyı Buğra Serhat Güneş ağlara gönderince, konuk takım öne geçti. Maçı 2-1 kazanan Kartalspor, rakibiyle arasındaki puan farkını 2'ye indirdi. Son 5 maçında 4.yenilgisini alan Yeni Ufukspor, ikinci devre sadece bir kez galibiyet elde edebildi.

İnkilapspor evinde puan kaybetti

Bölgesel Amatör Lig 1.grupta şampiyonluk favorileri arasında yer alan İnkilapspor evinde Alibeyköyspor ile karşılaştı. Paşabahçe Stadındaki karşılaşmayı İstanbul Bölgesel hakemi Abdullah Murat Yoldaş yönetirken, yardımcılıklarını Can Orhan Çelebi ve Yakup Yapıcı yaptı. Karşılaşmanın 21.dakikasında ev sahibi takım atağında Yakup Demirci topu filelere göndererek İnkilapspor'u öne geçirdi. Bu gole Alibeyköyspor 6 dakika sonra cevap verdi. Ali Kemal Bilir topu filelerle buluşturarak skora denge getirdi. İlk yarı atılan karşılıklı gollerle 1-1 berabere tamamlandı. İkinci yarıda her iki takım da skoru değiştirebilmek için gayret gösterse de kalecileri geçemedi. Karşılaşma 1-1 beraberlikle sona erdi. İki haftadır galibiyete hasret kalan İnkilapspor ve Alibeyköyspor'da puan kaybı 5'e çıktı.

Taçspor'dan kritik galibiyet

Bölgesel Amatör Lig 2. grupta Taçspor, evinde Kocaeli temsilcisi Diliskelesispor’u misafir etti. Alemdağ Stadında oynanan mücadeleyi Edirne Bölgesel hakemi Uğurcan Şanlı yönetirken, yardımcılıklarını Abdullah Bahadır ve Ulaş Kaçmaz yaptı. Karşılaşmanın başlamasıyla rakip kaleye ataklar yapan Taçspor maça hızlı başladı. Henüz 3. dakikada Berkay Güntay sarı-kırmızılıları öne geçiren golü attı. İlk 45 dakika Taçspor’un tek gollü üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıya hızlı başlayan Kocaeli temsilcisi yakaladığı fırsatları cömertçe harcayarak aradığı beraberlik golünü bulamadı. Taçspor mücadelenin 75. dakikasında Eser Yayla’nın  sakatlanması ve oyuncu değişiklik hakkının bitmesi ile kalan süreyi 10 kişi tamamladı. 10 kişi kalmasına rağmen sahada üstün bir performans sergileyen Emir Barlas’ın talebeleri kalan sürede ve uzatma bölümünde skor avantajını koruyarak ve rakibine gol şansı vermeyerek zorlu maçı kazanmasını bildi. Üst üste ikinci galibiyetini alan Taçspor, yenilmezliğini de 7 maça çıkarttı.

 

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam