reklam
reklam

Seyri Keyiflim Vizyonda bu hafta

Eklenme Tarihi: 1 Mayıs 2024, Çarşamba - 23:18   Okunma Sayısı: 43816
Sinema dünyasının nabzını tutan Seyri Keyiflim, her hafta vizyona giren veya girecek olan seyri keyifli yepyeni filmleri tanıtmaya devam ediyor. Bu haftaki köşemizde yakın zamanda vizyona giren korkudan gerilime, animasyondan komediye kadar uzanan 6 farklı film seçeneğini sizler için araştırdık. *Sizin için seçtiğimiz haftanın korku filmi orjinal ismi ''Haunting of the Queen Mary'' olan ''Queen Mary'nin Laneti''. New York'un güneydoğusunda, Atlas Okyanusu üzerinde ana karaya köprülerle bağlanan bir ada olan Long Island'da kalıcı olarak demirlenen ve perili olduğuna inanılan ünlü “The Queen Mary” gemisinin korkutucu hikayesini konu ediniyor. Fotoğrafçı çift Anne ve Patrick Caulder, küçük oğulları Lukas ile birlikte ünlü ve tarihi yolcu gemisi Queen Mary'ye bindiklerinde gizemli bir olaylar zincirini harekete geçirirler. Birdenbire kendilerini korkunç bir terörün ortasında bulan aile, yavaş yavaş ortaya çıkan gerçekle yüzleşmek zorunda kalır. Lüks yolcu gemisinin görkemli geçmişi pek çok şiddete dayanmaktadır. *Bu haftanın aksiyon ve gerilimi birleştiren filmi ise ''The Bricklayer'' yani ''Ölümcül Sır''. Emekliliğini bir kenara bırakıp işinin başına dönmek zorunda kalan bir ajanın hikayesini konu ediniyor. Bir süredir CIA'e yapılan şantajlar artık kontrol edilemez bir hal alır. Bu durum üzerine teşkilatı en iyi ajanı olan Vail, emekliliğini bir kenara bırakır ve işinin başına geri döner. Çok geçmeden olaylar sıra dışı bir hal alır ve uluslararası bir komployla karşı karşıya oldukları ortaya çıkar. Ekibiyle birlikte olayı çözmeye çalışan Vail, bu süreçte kendisini bir hayatta kalma mücadelesinin içinde bulur. * Kerem Bursin, İrem Helvacıoğlu ve Nazan Diper’li kadrosuyla vizyona giren ''Eflatun'' filmini hala izlemeyenler için küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum. Bir adamın sesine aşık olan görme engelli bir kadının hikayesini konu ediyor. Beş yaşındayken görme yetisini kaybeden Eflatun, babasının öğrettiği ses ve gölge oyunları ile ekolokasyon yöntemini kullanarak hayata tutunur. Babasından kalma saat tamircisinde çalışarak geçimini sağlayan Eflatun, kendisine gerçek ile hayalin birbirine geçtiği bir dünya kurar. Onun hayatı, yağmurlu bir günde kendisine şemsiye emanet eden bir adamın sesine aşık olmasıyla bambaşka bir hal alır.

Sırrını Biliyorum

HABER: MURAT İLTER
[email protected]

Senaryosunu Ebru Erdemoğlu ve Battal Karslıoğlu'nun yazdığı yönetmenliğini Battal Karslıoğlu’nun yaptığı bir dram filmi olan ''Sırrını Biliyorum''  A90 Pictures dağıtımıyla Trio Pictures tarafından vizyona çıkarıldı. Çok güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip olan filmde; Timur Acar, Didem Balçın, Reha Özcan, Beren Gençalp, Eda Özerkan, Kahraman Sivri, Mihriban Er, Sedef Şahin, Alihan Türkdemir. Soner Türker rol alıyor. Serhat Özcan, Alper Atak ve Zeynep Gülmez ise konuk oyuncu olarak filimde yer alıyorlar. Hasta olan annesini iyileştirmek için gizemli bir adamla anlaşma yapan Nora’nın sıra dışı hikâyesi. Roza, beynindeki tümör sebebiyle zor zamanlar geçirmekte, uçarı bir çocuk olan Nora kendince annesini iyileştirmenin yollarını aramaktadır. Gizemli komşu Kenan ucuz barlarda illüzyon gösterisi yapan bir adamdır. Bütün amacı eski bir gazino şarkıcısı olan annesini alıp çok uzaklara gitmektir. Nora, için Kenan annesinin kurtuluş reçetesidir.

 

İnanırsan, hiç bir şey inanılmaz değildir

Film, hasta olan annesini iyileştirmek için gizemli bir adamla anlaşma yapan Nora’nın (Beren Gençalp) sıra dışı hikâyesi üzerinden ilerliyor. Roza (Didem Balçın) beynindeki tümör sebebiyle zor zamanlar geçirmektedir ve kurtulması mucizelere bağlıdır. Uçarı, hayalperest bir çocuk olan Nora ise kendince annesini iyileştirmenin yollarını aramaya başlar. Nora'nın komşusu olan Kenan (Timur Acar) ucuz barlarda illüzyon gösterisi yapan geçmişi karanlık gizemli bir adamdır. Nora, Kenan isimli bu gizemli komşusunu yakın takip eder. Onun kendisine yardım edecek kişi olduğuna karar verince de Kenan'dan yardım ister.

Yılın en başarılı dram filmine aday

Tüm samimiyetimle söylemeliyim ki, son yıllarda seyrettiğim en başarılı yerli drama filmi olmuş. İzlerken biraz ''Babam ve oğlum'' filmini çağrıştırıyor olsa da o filimde yaşadığınız duygu selinin iki katını yaşayacağınız bir film. Ben izlerken gerçekten çok duygulandım ve etkilendim. Bir kere senaryo oldukça iyi hazırlanıp, kurgulanmış. Aşırı duygusal ve aksiyon dolu bir film olmuş. Aslında bu filmi izlediğinizde annesini çok seven ve onu yakalandığı amansız hastalıktan kurtarmanın yollarını arayan küçük bir kızın çaresizliğine ortak olacaksınız. Ayrıca sadece baş rol oyuncuları değil, filmde rol alan her oyuncu filmin o duygusal yönünü perdeye son derece başarılı bir şekilde aktarıyor. Türk sinemasının zor dönemlerinde, böylesine başarılı bir dram filminin gelmesi, umarım yerli sinemaya önemli bir katkı sağlayacaktır.

Anne ve kızı duygulandırıyor

Bu yıla bomba gibi başlayan Didem Balçın, ''Mükkemmel Aile'' filminden sonra bence kariyerinin en başarılı filmine imza atmış. Tam bir karakter oyuncusu olan Didem Balçın, bu filminde de Roza karakterine hayat verirken, oyunculuğu üst seviyelere taşıyor. ''Çakallarla Dans'' serisi ile çıkış yapan başarılı oyuncunun tiyatro kökenli olması, üstlendiği rolleri başarıyla oynamasındaki en temel etken olduğunu düşünüyorum. Filmin ana odak noktası olan ve tüm hikayenin bir şekilde onda kesiştiği Nora karakterine can veren Beren Gençalp, 2021'deki ilk dizi deneyimi olan ''Sefirin Kızı'' isimli dizide canlandırdığı 'Melek' karakteriyle adını duyurmuştu. Ardından ''Evlilik Hakkında Her Şey'' dizisinde Ece karakterine hayat veren 13 yaşındaki Beren Gençalp, ''Sırrını Biliyorum'' filmiyle gelecekte ne denli başarılı bir oyuncu olacağını kanıtladı. Filmde annesini kurtarmanın yollarını arayan Nora, annesinin bir vampir tarafından ısırması ile ölümsüz olabileceğini düşünerek kendince bir çözüm bulur. Nora, aslında neyin içine girdiğinin hiç de farkında değildir.

Kenan küçük kıza yardım edebilecek mi?

Kurşun Yarası, Avrupa Yakası ve Akasya Durağı gibi dizilerde yer alarak tanınmaya başlayan Timur Acar, Kertenkele dizisiyle gönüllerde taht kurmuştu. Bu güne kadar komedi filmlerinde görmeye alıştığımız Acar'ı bir dram filminde görmek belki şaşırtabilir. Ancak onun da tiyatro geçmişi, aldığı her rolü layıkıyla yapmasına zemin hazırlıyor. Filimde karanlık geçmişinden kurtulmaya ve kendine yeni bir hayat kurmaya çalışan Kenan’ı oynayan Timur Acar, rolünün hakkını sonuna kadar veriyor. Annesini kurtarmaya çalışan Nora'nın kendisini vampir zannetmesi ise Kenan'ı zor bir duruma sokar. Kenan minik kızın hayalini yerle bir etmemek için uğraşırken, bir yanda da karanlık geçmişi onun peşini bırakmamaktadır. Kenan, sonunda bir karar vermek zorunda kalır. 

 

''İki Yüzlü''

Bülent Terzioğlu’nun yönettiği, yapımcılığını Murat Ulaş'ın yaptığı ''İki Yüzlü'' filminin oyuncu kadrosunda; Gökçe Özyol, Aslıhan Karalar, Levent Sülün, Betül Dinçer, Zeynep Urhan, Eray Hançar, Seçuk İlktürk, Nazım Hançar, Metin Hançar yer alıyor. Gerçekte psikopat bir katil ve sapık olan damat adayının, aileye yaşattığı inanılmaz acıları konu alan film, son yıllardaki en başarılı yerli gerilim filmi olmaya aday. Melisa, bir ay kadar önce tanıştığı erkek arkadaşı Sarp’ı, babasının isteği üzerine akşam yemeğine davet etmek zorunda kalır. Kibarlığı ve zekâsıyla aileyi adeta büyüleyen Sarp’ın, acımasız bir katil ve iflah olmaz bir sapık olduğunu anladıklarında ise artık çok geçtir. Aile o gece korkunç bir planın kurbanı olur. Birçok ortak yönüne rastladığı damat adayını çok seven baba Kuzey, Sarp'ın ilk saldırdığı kişi olur. Babanın fenalaştığını söyleyen Sarp, ofise dolan aile bireylerini burada rehin alır. Artık karakterinin altına gizlediği öz kişiliği ortaya çıkmaya başlayan Sarp aileye kâbus dolu bir gece yaşatmaya başlar. Sarp, önce Melisa’nın annesine ve sonra kız kardeşine tecavüz eder. Kısa bir süre sonra da bütün bunlara şahit olmak zorunda kalan Baba Kuzey’i acımasızca öldürür. Her türlü fiziksel ve ruhsal saldırıya maruz kalan ailenin kurtulması için sadece bir mucize gerekmektedir. O mucize ise, hasta olduğu için evin üst katında yatağında bulunan küçük Toprak olur. Sarp’ın dikkatinden kaçan bu detay, kendi sonunu hazırlarken, ailenin geri kalanlarının kurtuluşu olarak ortaya çıkar.

''Öldüm Bittim''

Ayhan Rüzgâr’ın yönettiği ve yapımcılığını Hakan Pala'nın yaptığı komedi filmi ''Öldüm Bittim''in oyuncu kadrosunda Ayhan Taş, Arzu Yanardağ, Kutsal Kaynak, Burcu Özçelik, Ayhan Rüzgâr ile Murat Ercanlı rol alıyor. Öldüm Bittim, hastalık hastası olan bir adamın hayatına odaklanıyor. Sıradanlık ve özgünlüğü kişiliğinde birleştiren Mehmet (Ayhan Taş) hastalık hastası biridir. Onun hayatı, bir gün kitapçıda gördüğü sevimli köpeği sevmek istemesiyle bir anda değişir. Köpek beklenmedik bir şekilde Mehmet'in elini ısırır. Bu dakikadan itibaren Mehmet'in hayatı baştan aşağı değişir. Kuduz olacağını düşünüp panik atak geçiren Mehmet hastaneye kaldırılır. Vizitedeki doktorların başka bir hastanın yakında öleceği hakkında yaptıkları konuşmayı kendi üzerine alınan Mehmet, bir haftalık ömrü kaldığını düşünerek, ölümü için hazırlık yapmaya başlar. ''İşler Güçler'' ve ''Kardeş Payı'' dizileriyle gönüllerde taht kuran Ayhan Taş, bşr kez daha klasını bu filmde de konuşturuyor. İnşaat filmindeki Müezzin Ferruh, Çalgı Çengi İkimiz'deki İsmet, Kardeşim Benim 2'deki Sim ya da Çarşı Pazar'daki Berber Cemil tiplerini rolüne en uygun şekilde oynayan Ayhan Taş, ''Öldüm Bittim''de de hastalık hastası Mehmet'e kendine has oyunculuğu hayat veriyor. Komedi filmi sevenlerin kaçırmaması gereken bir film olmuş.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam