reklam
reklam

Ankara'da engelliler bir günlük temsili askerlik yaptı

Eklenme Tarihi: 17 Mayıs 2024, Cuma - 12:00   Okunma Sayısı: 31512
Ankara'da 21 engelli, Ankara 11'inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığında temsili olarak bir askerlik yaptı.

Engelliler Haftası olarak 21 engelli için Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından temsili askerlik uygulaması platformu.

Askerlik yerine getiremeyen engelliler, sabah saatlerinde aileleriyle birlikte Ankara 11'inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına geldi.

Burada üniformalarını giymelerinin ardından temel askerlik eğitimine tabi olarak engelliler için daha sonra tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulan ve İstiklal Marşı'nda törenler okunan engelliler, elleri Türk bayrağı ve silahların üzerine tescil belgesi alarak bu belgeleri aldı.

Törende, Mehteran Takımı da gösteri yaptı.

Bir günlük askerlik görevini yerine getiren Samet Gökçe, askerlik yaptığını yaşadığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Kamuflaj giymenin kendisine mutluluk getirdiğini dile getiren Gökçe, "Normalde askerlikten muafım. Bir günlük asker olmak benim için çok sevinçli ve duygulu bir an. Herkese Askeri çok teşekkür ederim." dedi.

Babası Sezer Gökçe de çocuğu olarak asker olarak görüp gurur duyduğunu ve mutluluk duyduğunu belirtti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam