reklam
reklam

Çöpler, çöp konteynerlerine atılır

Eklenme Tarihi: 11 Temmuz 2017, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 211645

İSTANBUL

Sokağımızın bu köşesi, bizim binamızın önünde olan ve sokakta bulunan komşular ile bizim çöp bıraktığımız alandı. Buraya bırakılan çöpler, sokakta kağıt toplayanlar ve de sokak hayvanları tarafından sürekli dağıtılır ve etrafa yayılırdı. Özellikle yaz günlerinde çöplerin sokağımıza dağılması ve etrafa kötü kokular yayması hatta sineklerin çoğalmasına sebebiyet verirdi.  Bu durum beni çok rahatsız eder ve nasıl konteyner koyabiliriz onun arayışına girdim. Bundan 5-6 sene önce  bir sitenin yönetiminde çalışmakta idim. Çalıştığım sitenin içerisinde çöp konteynerleri ve de belediye tarafından bırakılan kağıt atıkları toplama kutuları konmuştu. Neden benim sokağıma da konmasın bu kutulardan ve de etraf çöp içinde kalmasın diye bizzat kendim belediyeye giderek sokağım için bir çöp konteyneri istedim. Bu isteğim doğrultusunda bir tane sokağımızın köşesine konuldu. Evimizin karşısında iki market olduğu için market atıklarını attıklarından dolayı bir tane yeterli gelmedi ve belediye  aynı yere 2 tane daha çöp konteyneri yerleştirdi. Ben bu duruma sevindim sokağım ve komşularım adına ama maalesef çöpüne sahip çıkmayı bilmeyen bizler  ‘’çöpleri evden dışarı atta nereye atarsan at’’ mantığı ile çöpleri sağa sola savuruyorlar. 
Bu hafta sonu balkonda otururken gördüğüm manzara beni deli etti. Buraya değil üç tane 10 tane daha konteyner konsa durum aynı olacak sanırım. Belki de evlerinde de çöpleri sağa sola atıyorlar ki aynı alışkanlık ile dışarı çıktığında çöplerini konteyner yerine hemen yanına atanlar mı dersiniz, çöpleri atıkları için dağıtanlar mı dersiniz anlatamam. 
Herkesin çöplerine sahip çıkması ve gerekli yerlere atmaları ve bunu en kısa zamanda öğrenmeleri dileğimle çöpler çöp konteynerlerine atılsın. 

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam