reklam
reklam

Çavuşoğlu'ndan altıncı İmplant

Eklenme Tarihi: 29 Haziran 2024, Cumartesi - 23:57   Okunma Sayısı: 68245
Masa Tenisçi Diş Hekimi Kürşat Çavuşoğlu Fransa’nın Saint-Tropez kentinde düzenlenen 43.Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları’nda 6.kez Altın madalyanın sahibi oldu.

Kerkük Türkmen'i bir ailenin çocuğu olarak küçük yaşlardan itibaren Kerkük’te Masa Tenisi oynamaya başlayan Kürşat Çavuşoğlu kısa zamanda Irak Milli takımının vazgeçilmez bir oyuncusu oldu. Onlarca ulusal ve uluslararası şampiyonada madalyalar kazandı. Irak, Danimarka ve İsveç Masa Tenisi Liglerinde oynayan Çavuşoğlu, eğitim için geldiği Türkiye'de Antalya'ya yerleşmeye karar verdi.  Türkiye Masa Tenisi Süper Liginde forma giyen Çavuşoğlu, Türkmen olması sebebiyle köklerin Türk olması, Türkiye'de eğitim görmesi ve sonrasında Türkiye'nin ekmeğini yiyen bir kişi olarak Türkiye adına yarışmaya karar verir. İlk Dünya Şampiyonluğunu 2012 yılında ülkemizde düzenlenen Dünya Tıp ve Sağlık Oyunlarında elde eder. Bunu 2013 Hırvatistan'da, 2014 Avusturya'da, 2015 İrlanda'da ve 2017 Fransa'da elde ettiği Dünya Şampiyonlukları takip eder. Bu ülkede eğitim gören ve bu ülkenin ekmeğini yiyen, suyunu içen ve çalışan bir vatandaş olarak tek borcum; ülkeme olan gönül borcumdur diyen Kürşat Çavuşoğlu ''Bu borcu da madalyalar kazanarak ödemeye çalışıyorum. Kazandığım madalyaları tutkuyla sevdiğim güzel ülkeme Türkiye'ye armağan ediyorum'' diye konuştu. 43.Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları'nda masa tenisi branşında altın madalya kazanan Çavuşoğlu, bu başarısını 6. kez tekrarlayarak bu alanda en çok Dünya Şampiyonluğu kazanan ilk Türk masa tenisi sporcusu unvanının da sahibi oldu. Çavuşoğlu, elde ettiği şampiyonluklarla Türk spor tarihine adını bir kez daha "altın" harflerle yazdırdı.

Fransa'da gelen 6.şampiyonluk

Kürşat Çavuşoğlu, Fransa’nın Saint-Tropez kentinde düzenlenen 43.Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları’nda (Medigames) masa tenisi branşında yarıştı. Tek erkekler yarı finalinde son iki yılın şampiyonu Şilili Juan Marcos Gatica Acuña’yı çekişmeli geçen bir maç sonunda 3-2,  finalde ise Avusturyalı Walter Povysil’i 3-0 yenerek altın madalyayı kazanan Çavuşoğlu, Çift erkeklerde partneri Brezilyalı  Aydano Ferraz ile tüm rakiplerini yenerek altın madalya kazandı. Çavuşoğlu, oyunlarda Türkiye’ye 2 altın madalya kazandırdı. Sağlık olimpiyatı olarak adlandırılan bu oyunlarda 2012 Türkiye, 2013 Hırvatistan, 2014 Avusturya, 2015 İrlanda, 2017 ve 2024’te Fransa’da birincilik kazanan Çavuşoğlu, 6'ncı kez altın madalya kazandığı için mutlu ve gururlu olduğunu, kazandığı kupa ve madalyalar için ülkeme olan gönül borcum diyor. Çavuşoğlu, kazandığı altın madalya ile 6 defa dünya şampiyonu olan ilk Türk erkek masa tenisi sporcusu unvanını elde etti.

Çavuşoğlu: Ülkem adına mutlu ve gururluyum

Tıp Olimpiyatları olarak da adlandırılan organizasyonda futbol ve basketbolun yanı sıra atletizm, bisiklet, yüzme, tenis, masa tenisi, Voleybol, biatlon ve satranç gibi spor dallarında sporcular, Olimpiyat Ruhu'na sahip çıkarak birbirine üstünlük sağlamaya çalıştı. 5 farklı kıtadan 40 ülke sporcusunun katıldığı yarışlarda sporcumuz zorlu rakipleri arasından dereceye girebilmek için inanılmaz bir mücadele ortaya koydu. Sağlık olimpiyatı olarak adlandırılan bu oyunlarda 2012, 2013, 2014, 2015 ve 2017 yılında birincilik kazanan Çavuşoğlu, başarısını 2024'deki Oyunlarda da tekrarlamayı başardı. Bu büyük başarıyla ülkemizin adını bütün dünyaya tanıtan, duyuran ve alkışlatan Çavuşoğlu, bir kez daha Türkiye adına Altın madalya kazandığı için mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Veteranlarda da şampiyon

  1. Uluslararası Veteran Masa Tenisi Turnuvasında Kürşat Çavuşoğlu, güçlü rakibi Rus Grigoriy parsegov'u, finalde de Slovak Milan Zaduben'i yenerek şampiyon oldu. Dünyanın dört bir yanından usta oyuncuların katıldığı 24. Uluslararası Veteran Masa Tenisi Turnuvası (24th International Veteran Table Tennis Tournament) Antalya Kemer  Limak Limra Otelinde  yapıldı. Turnuva'ya 36 ülkeden 371  sporcu katıldı. Bu sporcular arasında Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları kazanmış oyuncular da yer aldı. Kürşat Çavuşoğlu, şampiyonanın  tek erkekler  yarı finalinde güçlü rakibi Rus Grigoriy parsegov'u 3-1, finalde de Slovak Milan Zaduben'i 3-1 yenerek  şampiyon oldu. Tek erkeklerde rakiplerini yenerek altın madalyayı kazanan Çavuşoğlu, çift erkeklerde de İranlı Akbar Fazeli Fard ile bronz madalyanın sahibi oldu. Çavuşoğlu, uluslararası  turnuvada Türkiye’ye 1 altın ve 1 bronz madalya kazandırdı ve Türkiye'nin gurur oldu.

Masa Tenisi'ne Kerkük'de başladı

İlk ve orta öğrenimini doğduğu Türkmen kenti Kerkük’te tamamlayan Kürşat Çavuşoğlu, Masa Tenisi'ne de burada başladı. ''Çocukluğum, doğduğum Kerkük’ün Sarıkahya Mahallesi sokaklarında çeşitli oynayarak geçti'' diyen Çavuşoğlu şöyle devam ediyor, ''Kerkük caddelerinin, sokaklarının her adımında ve her karış toprağında bir hatıram var. Ailem ve özellikle babam spora çok düşkündü. O yüzden babam beni spora yönlendirdi. Kardeşlerim Kerkük Karmasında yıllarca forma giydi. Karmada yer alabilmek oldukça zor ve ağır antrenmanlar sonrası elde edilecek bir başarıdır. Daha sonra Kerkük’ün o zaman en ünlü kulübü olan Elsavra Kulübü’ne üye oldum. Kerkük’te Irak Milli Takım’ının Çinli antrenörünün açtığı kursa katıldım. Kısa zamanda Masa Tenisi'nde Kerkük’te 1 numara oldum. 1977 yılında yani iki yıl sonra da Irak Genç Milli Takımı’na seçildim. Irak’ı uluslararası turnuvalarda temsil ettim. Kerkük masa tenisi karmasında yıllarca oynadım ve kaptanlığını yaptım. Çiftlerde Kerkük için yarıştığım milli eğitim karmaları şampiyonasında Süleymaniye Şehri’nde finalde Bağdat’ı yenerek Irak birincisi olduk''

Kerkük Türkmenlerin kültür merkezi

Üniversiteyi okumak için 1978 yılında ''Anavatanım'' dediği Türkiye’ye gelen Kürşat Çavuşoğlu, ''1980 yılında İran-Irak savaşı başladı. Yüz binlerce Iraklı ve İranlının hayatına mal olacak bir savaşı başladı. . Çok acılar çektik. Savaşta kardeşimi kaybettim. Kerkük, asırlardan beri Irak Türkmenlerinin kültür merkezi oldu. Kerkük Kalesi, Gök Kümbet, Nakışlı Minare ve Cami, Kerkük Redif Kışlası, Kapalı Çarşı, Kilciler Pazarı, Kırdar Hanı ve Çarşısı, Kerkük Kale Hanı, Mecidiye Sarayı, Dakuk Ulu Cami Minaresi, 16 gözlü Taşköprü gibi 60’tan fazla Türk eserine Kerkük’ün her noktasında rastlamak mümkün. Kerkük'ün tarihi mimari eserleri, sosyal ve kültürel yapıları onun aidiyeti ve kimliğini yansıtıyor'' diyor.

Türkiye'deki Masa Tenisi yılları

1979 senesinde Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazandığını söyleyen Kürşat Çavuşoğlu, '' Fakültede Masa Tenisi takımını oluşturduk. Ardından Türkiye Diş Hekimleri Şampiyonası’nda birinci olduk. Ankara’da 1 yıl okuduktan sonra 1980 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine yatay geçiş yaptım. Üniversitenin Masa Tenisi takımında oynadım. Aynı yıl İstanbul Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübünün masa tenisi takımında çalışmalara başladım. TED Kulübü Terfi Ligi maçlarında 3. Lig’e şampiyon olarak yükseldik. 3. Lig’den 2. Lig’e 1. olarak çıktık. 1. Lig’de Türkiye 2.’si olduk ve Süper Lig’e yükseldik. TED takımında tam 9 yıl oynadım. Daha sonra yurt dışına ihtisas yapmak üzere Danimarka’ya gittim. Danimarka’da bir yıl kaldım ve eğitimimi sürdürürken orada Arhus takımında Danimarka Liginde forma giydim''

Antalyaspor'un kaptanlığını yaptı

Antalya Masa Tenisi'ne gönül vermiş, Milli Takım Antrenörü Yahya Gürcüm ile tanışan Çavuşoğlu, hemen liglerde oynayacak bir Antalya takımı için çalışmalara başladı. Antrenör Yahya Gürcüm , Akif Özsarı ve Kader Dönmez ile birlikte bir takım kurarak Antalya'yı liglere çıkarmak için çalışmalara başlayan Çavuşoğlu, ''2002 yılında Çankırı’da başardık ve 2. Lig’e çıktık. O yıl ligde Türkiye üçüncüsü olduk. 2005 yılın da 1. Lig’de Türkiye 2.’si olduk Süper Lig’e çıktık. Süper lige çıkmamız aslında azmin, inancın ve çok çalışmanın zaferiydi. Bu bir mucizeydi, sıfır imkanla buralara gelmek gerçekten bir mucizeydi. 10 yıl Antalyaspor’un hem oyuncu hem de kaptanlığını yaptım''

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam