reklam
reklam

U17A Ligi 14.hafta

Eklenme Tarihi: 8 Temmuz 2024, Pazartesi - 02:16   Okunma Sayısı: 70592
İstanbul U17A Ligi 14. ve son hafta maçlarıyla tamamlandı. Oynanan 73 maçta toplam 305 gol atıldı.

 

İstanbul alt yapı ligleri 2023-2024 sezonunda 17 yaş altı futbolcuların forma giydiği İstanbul U17A Ligi 14. ve son hafta maçlarıyla sona erdi. U17A Ligi'nde 169 takım, 22 grupta mücadele etti.  Son hafta oynanan 73 maçın 46'sında ev sahibi takımlar galip gelirken, 19 karşılaşmadan üç puanla ayrılan deplasman takımları oldu. İkisi golsüz sekiz karşılaşmada takımlar eşitliği bozamadılar.Sekiz maç ise hükmen sona erdi. U17A Ligi 14.haftasında oynanan 73 maçta 17 yaş altı futbolcuları fileleri toplam 305 kez havalandırdı. U17A Liginde 2007 ve 2008 doğumlu sporcular oynayabiliyor. 2009 ve daha küçük doğumlu sporcuların oynatılmasına TFF tarafından izin verilmiyor. Ligden çekilen ya da herhangi bir nedenle ihraç edilen takımlar 2024-2025 sezonunda bir üst lig olan U18 Ligine alınmayacak. U17A Ligi’nde grubunu şampiyon tamamlayan 22 takım arasında yapılacak eleme müsabakaları sonrasında 16 takım İstanbul'u U17 Türkiye Şampiyonasında temsil etme hakkı kazandı. A takımı TFF profesyonel liglerinde oynayan takımların U17 takımları grup birincisi olduğu takdirde grubu ikinci sırada tamamlayan amatör takım eleme müsabakalarına davet edilecek. 2023-2024 sezonunda U17A liginde gruplarında son üç sırada olan takımlar, 2024–2025 sezonunda bir üst yaş grubunda U18B Liginde, son üç dışında kalan takımlar ise 2024-2025 sezonunda U18A Liginde mücadele edebilecek.

İki grupta şampiyon baraj maçından sonra belli olacak  

İstanbul U17A Liginde; 4.grupta Damlaspor ile Boğaziçispor ligi 37'şer puanla tamamladılar. İki takım arasında oynanan maçlarda taraflar 1-0 ve 2-1'lik galibiyetler alınca, ikili averajda da eşitlik bozulmamış oldu. 4.grupta şampiyon Damlaspor ile Boğaziçispor arasında oynanacak baraj maçından sonra belli olacak. 8.grupta ise Bahçelievler Futbol Atletik ile Güneştepe ligi 38'er puanla bitirdiler. İki takım arasında oynanan iki maçta da taraflar 1-1'lik beraberlikle sahadan ayrıldığı için ikili averajda da eşitlik bozulmadı. Bu grupta şampiyon Bahçelievler Futbol Atletik ile Güneştepe arasında oynanacak baraj maçından sonra belli olacak. 1.grupta İstanbul Arena, 2.grupta İstanbul Beylikdüzü, 3.grupta Feriköy, 5.grupta Yeniköy, 6.grupta Eroğluspor, 7.grupta Öz Gayrettepe, 9. grupta Zara Ekinli, 10.grupta Seyrantepe Ofspor, 11.grupta Sultangazi, 12.grupta İFA Spor, 13.grupta Vefaspor, 14.grupta Albayrakspor, 15. grupta Bakırköy ekibi Yücespor, 16. grupta Beykoz temsilcisi Çubukluspor, 17. grupta Pendik Güllübağlar, 18. grupta Beylerbeyi 1911 FK, 19. grupta Maltepe temsilcisi Gülsuyuspor, 20.grupta Kurtköyspor, 21.grupta Kartal temsilcisi Cevizli Anadolu ve 22. grupta Ümraniye takımı Dudulluspor gruplarını ilk sırada tamamlayarak şampiyon oldular. Bu takımlar aynı zamanda İstanbul'u U17 Türkiye Şampiyonasında temsil etme hakkı kazandılar.

 

 

 

 

 

Gol Krallığını Enes Solak kazandı

İstanbul U17A Ligi 14.haftasında; 6.grupta Avcılar GençlerBirliği'nin evinde 5 Mevsim Gençlik'i 5-1 yendiği maçta Oğuz Özgür takımının 5 golüne de imzasını attı. İstanbul U17A Ligi Gol Krallığında ise Güneştepe'den 2007 doğumlu Enes Solak 22 golle Gol Kralı oldu. Gülsuyu'ndan Mert Özcan 21 golle ikinci, Boğaziçi'nden Bora Mataracı ve İstanbul Arena'dan Abdülaziz Şahin 20'er golle üçüncü sırayı aldı. Küçükçekmece İdman Yurdu'ndan Ahmet Orhan Candemir 18'er gol, Dolayoba'dan Ömer Faruk Yılmaz, Pendik Güllübağlar'dan Ali Kemal Alemin, Yeşilesenyurt'dan Metehan Adil Taşdemir 17'şer gol, Kurtköyspor'dan Yasin Taha Okumuş, Güneştepe'den İbrahim Özher, Akyelspor'dan Batuhan Nazlı 16'şar golle sıralandılar.

İKİTELLİSPOR - GÜNEŞTEPESPOR: 2-5

İstanbul U17A Ligi 8.grupta son haftaya şampiyonluk umuduyla giren Güneştepe deplasmanda grup 6'ncısı İkitelli'nin misafiri oldu. İFA Sahasında oynanan maçta Yiğit Burak Aksu, Ramazan Ordu, Ahmet Tat hakem üçlüsü görev yaptı. Ev sahibi İkitelli sahaya; Talha, Baran, Furkan, Muhiddin, Muhammed, Ahmet Arda, Mustafa Anıl, Delil, Kaan, Murat, Ayberk ilk on biriyle başladı. Konuk Güneştepe ise maça Mert Salih, Umut Can, Eyüpcan, Muhammet Efe, Efe Can, Mustafa, İbrahim, Yusuf Muhammed, Onur, Enes, Hasan Kaan dizilişi ile çıktı. Karşılaşmanın 17.dakikasında Eyüpcan Muyan attığı golle konuk takımı öne geçirdi. 23'de Muhammet Efe Kolcuoğlu farkı ikiye çıkarttı. 26.dakikada ev sahibi ekip, oyuna sonradan giren Hüseyin Eren Eroğlu ile farkı bire indirdi. 34'de Onur Demirel skoru 1-3'e getirdi. İkinci yarının 49.dakikasında İbrahim Özer farkı yeniden üçe çıkartan golü attı. 56'da Yusuf Muhammed Kılıç takımının beşinci golünü kaydetti. 54.dakikada İkitelli'den Muhiddin Ramadan skoru belirleyen golü attı. Karşılaşmayı Güneştepe 5-2 kazanarak puanını 38 yaptı. Kocamustafapaşa'yı 4-0 yenen Bahçelievler Futbol Atletik de puanını 38'e yükseltti.Aynı puandaki iki takımın kendi aralarında oynadıkları iki maçta 1-1'lik skorlarla sonuçlandığı için bu grupta şampiyon olacak takım baraj maçından sonra belli oldu. Güneştepe'yi üç gün sonra oynanan baraj maçında mağlup eden Bahçelievler Futbol Atletik 8.grubun şampiyonu oldu.

İFASPOR - İSTANBUL TÜRL TELEKOMSPOR: 1-1

İstanbul U17A Ligi 12.grupta, şampiyonluğunu haftalar önce ilan eden İFA Spor evinde grup altıncısı İstanbul Türk Telekom'u konuk etti. İFA Sahasında oynanan maçı Ahmet Tat yönetirken, yardımcılıklarını Ramazan Ordu ve Yiğit Burak Aksu yaptı. Teknik sorumlu Metin Akbaş idaresindeki İFA Spor sahaya; Hakkı, Muhammed Fatih, Hasan, Kerem, Efe, Cumhur, Alparslan, Yunus Emre, Alican, Muhammed ve Hüseyin ilk on biriyle çıktı. Teknik sorumlu Kenan Özdemir yönetimindeki İstanbul Türk Telekom ise maça; Yahya, Yunus Emre, Kemal, Ufuk, Miraç, Yunus Emre, Efe Kerem, Abdullah, Bartu, Caner ve İsmet dizilişi ile çıktı. Karşılaşmanın 17.dakikasında ev sahibi takım Muhammed Mustafa Güven'in golüyle öne geçti. 28'de konuk takım İsmet Ilgaz Karasu'nun ayağından bulduğu golle eşitliği sağladı. İkinci yarıda skor değişmeyince, maç ilk yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi. Puanını 38'e yükselten İFA Spor, en yakın takipçisi Sultangazi Sultançiftliği'nin 9 puan önünde şampiyonluk ipini göğüsledi.

 

 

ZARA EKİNLİ - ESENYURT ACARSPOR: 5-0

İstanbul U17A Ligi 9.grupta şampiyonluğunu geçtiğimiz haftalarda ilan eden Zara Ekinli, evinde grup 3'üncüsü Esenyurt Acarspor'u ağırladı. Zara Ekinli Stadındaki karşılaşmada Barış Yiğit, Yunus Öncebe, Yusuf Can Bük hakem üçlüsü görev aldı. Teknik sorumlu Fatih Yıldırım idaresindeki Zara Ekinli sahaya; İdris, Çağan Efe, Azat, Orhan Gazi, Muhammet Enes, Muhammet Emre, Civan, Ümeyir Furkan, Halil Mete, Kaan ve Utku ilk on biriyle başladı. Konuk Esenyurt Acarspor ise maça; Rafet Can, Anıl, Efecan, Barış, Celil, Emre, Melih, Muhammed Harun, Muhsin, Bedirhan ve Serdar dizilişi ile çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarının 53.dakikasında Kaan Poyraz ev sahibi takımı öne geçirdi. 57'de Kaan kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. 67'de Kaan hat-trick yaptı. 72.dakikada Orhan Gazi Dil skoru 4-0'a taşıdı. 80'de Kaan, kendisinin dördüncü, takımının beşinci golünü atarak skoru belirledi. Maçı Zara Ekinli 5-0 kazandı.

GÜLSUYUSPOR - MALTEPE KÜLTÜRSPOR: 6-0

İstanbul U17A Ligi 19.grupta en yakın takipçisi Dolayobaspor'a 10 puan fark yaparak, şampiyonluğunu haftalar öncesinde garantileyen Gülsuyuspor son hafta maçında grup 4'üncüsü Maltepe Kültürspor ile karşılaştı. Gülsuyu Asım Kara Stadındaki maçta Kadir Çakır, Muhammet Efe Kurtuldu ve Cengiz Çakır hakem üçlüsü görev yaptı. Teknik sorumlu İrfan Köklü idaresindeki Gülsuyuspor sahaya; Furkan, Burak, İsmail, Sami Eren, Kerim Emre, Ramazan, Muhammet, Fuat Bulut ilk on biriyle çıktı. Teknik sorumlu Ahmet Göktaş yönetimindeki Maltepe Kültürspor maça; Arda Tuncay, Berat, Vedat Can, Halis Ömer, Emin Said, Kağan, Utkan, Baran, Ali Kaan, Ahmet Ege ve Ata Demir dizilişi ile çıktı. Karşılaşmayı Gülsuyuspor Mert Özcan'ın hat-trick yaptığı maçı, Ramazan Taşdemir, Muhammet Tetik ve Muhammet Korkmaz'ın da golleriyle 6-0 kazandı.

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam