reklam
reklam

Midilerin kupa heyecanı

Eklenme Tarihi: 15 Temmuz 2024, Pazartesi - 17:21   Okunma Sayısı: 73142
Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından on yaş ve altı çocuklar için planlanan Mini voleybolun bir üst aşaması olan Midi Erkekler ve Midi Kızlar Türkiye Şampiyonası Finallerinde kupa ve madalyalar sahiplerini buldu.

Ankara'nın ev sahipliğinde düzenlenen Midi Kızlar Türkiye Şampiyonası şampiyonluğu finalde Es Voleybol'u 3-0 yenen VakıfBank takımı kazandı. Üçüncülüğü ise Göztepe'yi 3-1 mağlup eden Galatasaray elde etti. Midi Kızlar Türkiye Şampiyonası Finallerinde dereceye girenlere madalyaları ve kupalarını Voleybol Hakemleri ve Gözlemcileri Konfederasyonu Başkanı Çetin Ok, TVF Ankara Voleybol İl Temsilcisi Selahattin Karayel, TVF Sağlık İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nihan Karaçam Salkaya takdim etti.Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından Nevşehir’de düzenlenen Midi Erkekler Türkiye Şampiyonası, bugün oynanan üçüncülük ve final karşılaşmasıyla sona erdi. Üçüncülük mücadelesinde Bursa B.Şehir Bld., Güner Karakaya Spor’u 3-0 mağlup etti ve Midi Erkekler Türkiye Şampiyonası’nı üçüncülükle tamamladı. Final mücadelesinde Ziraat Bankası, Halkbank’ı 3-mağlup ederek Türkiye şampiyonu oldu. Halkbank ise Türkiye ikincisi oldu.

Midi Kızlar grup aşaması

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından on yaş ve altı çocuklar için planlanan Mini voleybolun bir üst aşaması olan Midi Kızlar Türkiye Şampiyonası finallerine toplam 32 takım katıldı. A grubunda Es Voleybol ve Marmaris Belediyesi ilk ikiye girerken, Ahmet Hamdi T.O ile Dicle Üniversitesi elendi. B grubunda VakıfBank ilk sırayı alırken, İstanbul Bizimkent ikinci oldu. Sakarya Alaağaç ve Mersin Volgem ilk ikiye giremedi. C grubunda Galatasaray ile Kayseri Voleybol rakiplerine üstünlük sağlarken, İzmir Alfa ve Bursa Güner Kaya 3.ve 4.sırayı aldı. D grubunda birinciliği Göztepe alırken, Türk Hava Yolları ikinci, Eczacıbaşı üçüncü, Tepebaşı dördüncü oldu. E grubunda 07 Mega maçlarını lider olarak tamamladı. Ankara ekibi Anadolubeyi ikinci olurken, Tokat Reşadiye ile Kahraman Maraş Yurdum ilk ikiye giremedi. F grubunda Bursa Koçspor grubunu lider tamamladı. Tekirdağ Beden Eğitimi ikinci, bir diğer Tekirdağ temsilcisi Trakya üçüncü, Adana Voleybol Gelişim sonuncu oldu. Nilüfer Belediyesinin birinci sırayı aldığı G grubunda Kırkgöz Döşemealtı ikinci, Bartın Ata Su üçüncü, Ankara Aydınlık dördüncü oldu. H grubunda ise Beta Bornova ile Ordu Ünye grubunu ilk iki sırada tamamladı. Rize Çaykur ve Atakum Atılım ise ilk ikiye giremedi. Gruplarında ilk iki sırayı elde eden 16 takım  son 16 turuna yükseldi.

Midi Kızlar final karşılaşmaları

Ankara Beştepe Voleybol Salonu ile Beştepe Yeni Salon'da yapılan son 16 turu eşleşmelerinde; Es Voleybol, Ordu Ünya'yi,, Galatasaray, Tekirdağ Beden Eğitimi'ni aynı sonuçla 3-0, VakıfBank, Anadolubeyi, Marmaris Belediye, Bursa Koç'u, Göztepe ise Kırkgöz Döşemealtı'nı aynı skorla 3-1 yendi. 07 Mega, THY'yi, Bizimkent, Nilüfer Belediyesi'ni, Kayseri Voleybol ise Beta Bornova'yı aynı sonuçla 3-2 mağlup etti. Galip gelen takımlar çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final eşleşmelerinde; Göztepe, Kayseri Voleybol'u, VakıfBank ise Marmaris Belediyesi'ni aynı sonuçla 3-0, Es Voleybol, 07 Mega'yı 3-1 ve Galatasaray ise Bizimkent'i 3-2 yendi. Çeyrek final maçlarını kazanan dört takım adlarını yarı finale yazdırdılar.

 

Midi Kızlar yarı final ve final

Midi Kızlar Türkiye Şampiyonası yarı final ilk maçında Es Voleybol, Galatasaray'ı 3-0 yenerek finale yükselen ilk takım oldu. Yarı finalin diğer eşleşmesinde ise VakıfBank, Göztepe'yi 3-1'lik skorla geçerek finalde Es Voleybol'un rakibi oldu. Final karşılaşmasından önce oynanan maçta Galatasaray, Göztepe'yi 3-1 yenerek Türkiye üçüncüsü oldu. Midi Kızlar Türkiye Şampiyonası finalinde VakıfBank ile Es Voleybol karşı, karşıya geldi. Büyük çekişme içerisinde geçen ilk seti 29-27 kazanan VakıfBank setlerde 1-0 öne geçti. İkinci ve üçüncü setleri de 27-25'lik skorlarla kazanan VakıfBank karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak Türkiye Şampiyonu oldu. İstanbul temsilcisi Es Voleybol ise Türkiye ikinciliğini elde etti.

------------------

Midi Erkeler grup aşaması

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından on yaş ve altı çocuklar için planlanan Mini voleybolun bir üst aşaması olan Midi Erkeler Türkiye Şampiyonası finallerine toplam 31 takım katıldı. A grubunda HalkBank ve Tekirdağ Kapaklı Sitespor ilk ikiye girerken, İstanbul BŞB ile Şanlı Urda GAP spor elendi. B grubunda ZiraatBank ilk sırayı alırken, Bursa Büyükşehir ikinci oldu. Kırklareli Lüleburgaz ve Mersin Alsancak ilk ikiye giremedi. C grubunda Çorum Belediye ve Denizli Cavidil rakiplerine üstünlük sağlarken, Konya BŞB ve Manisa Turgutlu Belediye 3.ve 4.sırayı aldı. D grubunda birinciliği Bosna Kartalları alırken, Alanya Erdem Serdarspor ikinci, Sivas TED üçüncü, Kocaeli Gençlik dördüncü oldu. E grubunda Tokat GS maçlarını lider olarak tamamladı. Körfez Akademi ikinci olurken, Kahraman Maraş 6 Şubatspor ile Sakarya Alaağaç ilk ikiye giremedi. F grubunda Es Voleybol grubunu lider tamamladı. Altekma ikinci, Muğla Fethiye Voleybol üçüncü, Bartın Ordu Yeni Genç sonuncu oldu. Fenerbahçe'nin birinci sırayı aldığı G grubunda Güner Karakaya ikinci, Uşak Eşme üçüncü, İstanbul Bilim Yaşam dördüncü oldu. Üç takımın yer aldığı H grubunda ise Ankara TED ile Adana Çukurova Efes grubunu ilk iki sırada tamamladı. Arkas ise ilk ikiye giremedi. Gruplarında ilk iki sırayı elde eden 16 takım  son 16 turuna yükseldi.

Midi Erkekler final karşılaşmaları

Nevşehir Gülşehir Spor Salonunda yapılan son 16 turu eşleşmelerinde; HalkBank, Adana Çukurova Efes'i, Tokat GS, Alanya Erdem Serdarspor'u, Çorum Belediye, Altekma'yı, ZiraatBank, Körfez Akademi'yi, Tekirdağ Kapaklı, Es Voleybol'u, Ankara TED ise Denizli Cavidil'i aynı sonuçla 3-0 yendi. Bursa Büyükşehir, Fenerbahçe'yi 3-1, Bursa Güner Karakaya ise Bosna Kartallarını 3-2 yendi. Galip gelen takımlar çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final eşleşmelerinde; Göztepe, Kayseri Voleybol'u, VakıfBank ise Marmaris Belediyesi'ni aynı sonuçla 3-0, Es Voleybol, 07 Mega'yı 3-1 ve Galatasaray ise Bizimkent'i 3-2 yendi. Maçları kazanan takımlar çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde; HalkBank, Tokat GS'yi, Nursa Büyükşehir, Çorum Belediye'yi, ZiraatBank, Tekirdağ Kapaklı'yı, Bursa Güner Karakaya ise Ankara TED'i aynı sonuçla 3-0 yendi. Çeyrek final maçlarını kazanan dört takım adlarını yarı finale yazdırdılar.

Midi Erkekler yarı final ve final

Midi Erkekler Türkiye Şampiyonası yarı final ilk maçında HalkBank, Bursa Büyüşehir'i 3-0 yenerek finale yükselen ilk takım oldu. Yarı finalin diğer eşleşmesinde ise ZiraatBank, Bursa Güner Karakaya'yı 3-0'lıik skorla geçerek finalde HalkBank'ın rakibi oldu. Final karşılaşmasından önce oynanan maçta Bursa Büyükşehir, Güner Karakaya'yı 3-0 yenerek Türkiye üçüncüsü oldu. Midi Erkekler Türkiye Şampiyonası finalinde iki Ankara takımı ZiraatBank ile HalkBank karşı, karşıya geldi. İlk seti 25-18 kazanan ZiraatBank 1-0 öne geçti. İkinci ve üçüncü setleri de 25-26 ve 25-14'lik skorlarla kazanan ZiraatBank karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak Türkiye Şampiyonu oldu. Bir diğer Anakara temsilcisi HalkBank ise Türkiye ikinciliğini elde etti.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam