reklam
reklam

Seyri Keyiflim Vizyonda bu hafta

Eklenme Tarihi: 17 Temmuz 2024, Çarşamba - 01:44   Okunma Sayısı: 77124
Sinema dünyasının nabzını tutan Seyri Keyiflim, her hafta vizyona giren veya girecek olan seyri keyifli yepyeni filmleri tanıtmaya devam ediyor.

 

Bu haftaki köşemizde yakın zamanda vizyona giren korkudan gerilime, animasyondan bilim kurguya kadar uzanan 6 farklı film seçeneğini sizler için araştırdık.
* Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek ''Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta'' (Combat Wombat: Back 2 Back), büyük bir tehlike ile karşı karşıya olan şehrini kurtarmak için zorlu bir maceraya atılan Combat Wombat'ın hikayesini konu ediniyor. Kötü bir teknoloji dehası, şehri bir metaevren simülasyonuna dönüştürmekle tehdit eder. Bu durum üzerine Combat Wombat, şehri kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.
*Haftanın aksiyon filmlerinden ''Becky’nin Gazabı'' (The Wrath of Becky), hayatını yeniden kurmaya çalışırken evlerine gerçekleşen bir saldırı sonucu ortalığı kan gölüne çevirmeye karar veren genç bir kızın hikayesini konu ediniyor. 16 yaşındaki Becky, iki yıl önce Neo-Nazilerin evlerine saldırması sonucu kimsesiz kalır. O zamandan beri Becky, yaşlı bir kadın olan Elane’nın bakımı altında hayatını yeniden kurmaya çalışır. Ancak onun hayatı, kendilerine 'Asil Adamlar' adını verdikleri bir grubun evlerine girmesiyle yeniden alt üst olur. Evlerine saldıran grup, Becky’nin köpeğini kaçırır. Artık sevdiklerini ve kendisini korumak için her şeyi göze alan Becky, ortalığı kan gölüne çevirmeye kararlıdır.
* Senaristliğini ve yönetmenliğini John Krasinski’nin üstlendiği ''Hayali Arkadaşlar'' (Imaginary Friends), fantastik bir aile filmi olarak sinemaseverlerle buluşuyor. Film, insanların hayali arkadaşlarını ve bu süper güçlerin neler yaptığını görebildiğini keşfeden bir kızın hikayesini konu ediniyor. Genç bir kız olan Bea, bir gün herkesin hayali arkadaşlarını görebildiğini keşfeder. Bu süper gücü ile Bea, büyürken herkesin geride bıraktığı, unutulmuş hayali arkadaşlarıyla yeniden bir araya getirmek için büyülü bir maceraya atılır.

Alem-i Cin 5: Azap

Ahmet Arslan’ın yönettiği ve korku filmi ''Alemi Cin 5-Azap'' CJ ENM dağıtımıyla FCA Film tarafından vizyona çıkarıldı. İzleyiciye korku dolu dakikalar yaşatacak serinin 5. filminde İstanbul’da yaşayan Aslı yıllardır görmediği babasının ölüm haberini alınca 20 yıldır gitmediği köyüne dönmek ve engelli kardeşiyle ilgilenmek zorunda kalır. İlk fırsatta İstanbul’a dönmenin planını yapsa da babasının ölümü ardından tüm köylünün sakladığı bir günahın olduğunu anlayınca köye çöken cinlerin laneti ve köy halkıyla mücadele etmeye karar verir. Senaryosu Ahmet Arslan'a ait olan filmde Özcan Varaylı, Levent Çakır, Merve Özel, Atakan Ülker, Çağatay Şık, Nejdet Kökeş rol alıyor.

Ziyaretçiler Bölüm 1

Sizler için seçtiğimiz bir diğer korku filmli ise ''Ziyaretçiler Bölüm 1'' (The Strangers: Chapter 1) Renny Harlin’in yönettiği ve Madelaine Petsch, Ryan Bown, Matus Lajcak, Olivia Kreutzova ile Letizia Fabbri’nin oynadığı film, CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla Filmartı Film tarafından vizyona çıkarıldı. 2024 yılının en çok beklenen korku filmleri arasında yer alan, üçleme korku serisinin ilkinde, yıldönümünü kutlamak için seyahate çıkan genç bir çiftin yolculukları sırasında arabaları arızalanır ve geceyi şehirden uzakta, ıssız bir kasabada bir Airbnb ev kiralayıp zorunlu olarak orada kalırlar. Gayet sessiz ve sakin başlayan geceleri üç maskeli katilin gelmesiyle kâbusa döner.

Üç Silahşörler: D’Artagnan

HABER: MURAT İLTER
[email protected]

Martin Bourboulon'un yönettiği 2023 yapımı bir epik aksiyon-macera filmi ''Üç Silahşörler: D’Artagnan'' (The Three Musketeers: D'Artagnan), Alexandre Dumas'ın 1844 tarihli Üç Silahşörler romanının bir uyarlaması olarak vizyona giriyor. Güneybatı Fransa'daki uykulu Gaskonya'dan ulusun kalbine Paris'e taşınan D'Artagnan, kralın üç silahşörlerine katılır: Athos , Porthos ve Aramis. Dörtlü, din savaşlarıyla bölünmüş ve İngiliz ordusunun tehdidi altında olan bir ülkede istikrarı sağlamak istemektedir. Ama önce karanlık planları olan Kardinal Richelieu'nun izini sürmeleri gerekir. . Ancak D’artagnan, Kraliçe’nin hizmetkarı Constance’a delicesine aşık olduğunda kendini büyük bir tehlikeye atar. Çünkü onu, can düşmanı haline gelecek olan Milady de Winter’ın peşine düşüren de bu tutkudur.

Ödüllü yönetmenden dönem filmi

Fransa, Almanya, Belçika, İspanya ortak yapımı olan filmin yönetmen koltuğunda, ''Annem ve Babam''ile ''Eyfel'' filmlerinden tanıdığımız Martin Bourboulon oturuyor. 2015'de kendisine L'Alpe d'Huez Film Festivalinde ''Annem ve Babam'' ile En İyi Film ödülünü alan Bourboulon'un ''Üç Silahşörler: D’Artagnan''daki başarısı bir anda tüm dikkatleri üzerinde topladı. Film o kadar ses getirdi ki, Bourboulon'un bundan sonraki projeleri merakla beklenmeye başlandı.  2021'de Kabil'in düşüşü sırasında Afgan sivillerin Fransız polisi tarafından tahliyesini konu alan ve bu yıl çekimlerine başlanılan ''13 jours, 13 nuits dans l'enfer de Kaboul'' film sinema severler tarafından çok merakla bekleniyor.

Tecrübeli oyuncu kadrosu

Filmde Charles d'Artagnan'ı tecrübeli oyuncu François Civil oynuyor. d'Athos rolünde Vincent Cassel, Aramis rolünde Romain Duris, Porthos rolünde Pio Marmai ve Milady rolünde ise Eva Green yer alıyor. Filmde ayrıca; Louis Garrel, Vicky Krieps, Lyna Khoudri, Jacob Fortune Lloyd, Eric Ruf, Marc Barbe, Patrick Mille, Julien Frison, Ivan Franek, Gabriel Almaer, Thibault Vinçon, Houy Delattre, Olivier Le Montagner, Vincent Schmitt de rol alıyor. Fimin seslendirme kadrosu da son derece başarılı isimlerden oluşuyor. Charles d'Artagnan' Ali Seyitoğlu, d'Athos'u Ali Ekber Diribaş, Aramis'i Uğurcan Akbaş, Porthos'u Mehmet Hakkı Zorlu, Eva Green'i Burçin Artut, 13. Louis'i Enver Murat Güçlü, Anne d'Autriche'yi Müge Oruçkaptan, Kontes Bonacieux'u Başak Arslan, Buckingham Dükünü Emrullah Uzun ve Kardinal Richelieu'yu Mesud Uz seslendiriyor.

Bol ödüllü tecrübeli oyuncu

Cesur bir genç olan D’artagnan, bir kadını kaçırılmaktan kurtarmaya çalıştığı sırada yaralanır ve ölüme terk edilir. Kendine gelip Paris’e vardığında saldırganları bulmaya çalışır. Bu arayışın onu ülkesinin geleceğinin tehlikede olduğu gerçek bir savaşın kalbine götüreceğinden habersizdir. Kral’ın tehlikeli bir cesarete sahip üç silahşörü olan Athos, Porthos ve Aramis ile ittifak kuran D’artagnan, Kardinal Richelieu’nun karanlık entrikalarıyla karşı karşıya kalır. Filmin ana karakterini D'Artagnan'ı oynayan Civil, 2019 Cannes Film Festivali'nde Erkek Vahiy dalında Trophée Chopard kazandı ve 2022'de BAC Nord ve 2023'te Rise ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu César Ödülü için iki adaylık elde etti. GQ France'ın Men of the Year Awards tarafından 2023'te Yılın Oyuncusu seçildi.

 

Devam filmi ile heyecan sürecek

Alexandre Dumas'nın "Üç Silahşörler" eserini yeniden beyaz perdeye taşıyan filmin heyecanı ikinci bölüm "Üç Silahşörler - Milady" ile devam edecek. O nedenle ilk filmi çok iyi takip etmenizi öneririm. Bu iki filmin senaryosu Matthieu Delaporte ve Alexandre de La Patellière tarafından yazıldı. Yazar ikili daha önce de Bourboulon ile işbirliği yapmış, Papa ou Maman ve Papa o u Maman 2 komedilerinin senaryolarını birlikte kaleme almışlardı. Yapımcılardan Dimitri Rassam'ın da belirttiği gibi, iki filmin tamamı Fransa'da, toplam 60 milyon Avroluk bir bütçeyle çekildi. Fransız yapımlarına nadiren verilen devasa bir meblağ olan bu iki filmin büyük bir başarıya ulaşması yapımcılar tarafından heyecanla bekleniyor.

Olaylar çok hızlı gelişiyor

Filmin tarihsel döngüsü uzun bir zamanı aldığı için bazı sahneler arasındaki geniş çok hızlı yapılmış. Bu nedenle, olayları atlamamak için pür dikkat izlemeniz gerekiyor. Aslında bu eserin dizisi çekilse çok daha iyi sonuç verir diye düşünüyorum. O kadar çok detay var ki, senaristler hiç birini atlamamaya özen göstermişler. Bu da senaryoda yığılmaya neden olmuş. Ancak gerek baş roldeki Civil ve Porthos rolündeki Pio Marmai yeteneklerini bir kez daha kanıtlıyorlar. Aksiyon sahneleri son derece doyurucu. Belki kılıç sahneleri biraz daha uzun tutulabilir miydi? Filmin bir diğer özelliği ise hafif alçak açıyla ve genellikle  sekans yöntemiyle çekilmiş olması. Bu nedenle dövüş sahnelerinde indirilen darbeler daha gerçekçi olmuş. Louvre'dan Buckingham Sarayı'na, Paris'in karanlık sokaklarından La Rochelle kuşatmasına uzanan film, bizi din savaşlarının ve İngiltere'nin sürekli işgal tehdidinin damgasını vurduğu çalkantılı bir döneme sürüklüyor. Bu yoğun tarihsel bağlamda, kılıçlarını kuşanan ve Fransa'nın büyüklüğü için kaderlerini tehlikeye atan bir dizi simgesel karakter kahramanlıklarıyla baş döndürüyor.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam