reklam
reklam

Seyri Keyiflim // Vizyonda bu hafta

Eklenme Tarihi: 24 Temmuz 2024, Çarşamba - 22:10   Okunma Sayısı: 76834
Sinema dünyasının nabzını tutan Seyri Keyiflim, her hafta vizyona giren veya girecek olan seyri keyifli yepyeni filmleri tanıtmaya devam ediyor. Bu haftaki köşemizde yakın zamanda vizyona giren korkudan gerilime, animasyondan bilim kurguya kadar uzanan 6 farklı film seçeneğini sizler için araştırdık.

* Haftanın billim kurgu filmi ''Furiosa: Bir Mad Max Destanı'' (Furiosa: A Mad Max Saga), Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth ve Tom Burke’li usta oyuncu kadrosuyla vizyona giriyor. Film, yaşadıklarından sonra güçlü bir savaşçıya dönüşen Furiosa’nın hikayesini konu ediniyor. Dünya çökerken Nice Annelerin Yeşil Diyarı'ndan kaçırılan genç Furiosa, Savaş Lordu Dementus liderliğindeki büyük bir Motorcu Sürüsü'nün eline düşer. Çorak Topraklar’da ilerleyen Furiosa, bu sırada  Ölümsüz Joe'nun başkanlık ettiği Kale'ye rastlar. İki diktatör egemenlik için savaşırken, Furiosa hem eve dönmenin yolunu bulmak için gereken araçları bir araya getirmek hem de karşılaştığı birçok sınavdan sağ çıkmak için zorlu bir mücadeleye girişir.
* Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek ''Süper Kahramanlar: Taşların Peşinde'' (Happy Heroes 3), canavarların galaksiye saldırması üzerine güçlerini birleştiren Süper Kahramanlar’ın hikayesini konu ediniyor. Süper Kahramanlar, uzak bir galakside yaşamaktadır. Enerji Taşı’nı korumak için savaşan kahramanlar, bu sırada güçlerini kaybeder. Canavarların Planet Xing’e saldırması üzerine Süper Kahramanlar, güçsüz olsalar da birlikte çalışarak canavarları alt etmeyi başarır ve barış galaksiye geri döner.
* Haftanın diğer animasyon filmi ''Keçigiller'' (The Gools), üç genç keçinin cesurca bir araya gelerek toplumlarında barışı korumak için verdiği mücadeleyi konu alıyor. Bu heyecan verici macerada genç keçiler, birlikte karşılaştıkları zorlukları aşarken dostluklarını da güçlendiriyorlar. Bir zamanlar barış içinde yaşayan ve eski bir ateşkesin gölgesinde huzurlu bir şekilde bir arada olan hayvanların yaşadığı güzel bir orman, filmde merkezi bir rol oynuyor.

------------------------

GİZLENEN

Haftanın korku filmlerinden ''Gizlenen'', yaşadığı sorunlardan uzaklaşmak için gittiği şehir dışındaki evde kendisini beklenmedik olayların içerisinde bulan bir kadının hikayesini konu ediyor. Demet, eşinden boşanma aşamasında olan bir kadındır. Zor günler geçiren Demet'in hayatı, yazdığı son kitabının yayından kaldırılmasıyla alt üst olur. Yaşadığı zor günlerin üstesinden gelmeye çalışan Demet, psikoloğunun da tavsiyesi üzerine bir süre şehirden uzakta bir yerde yaşamaya karar verir. Kendisine sessiz, sakin bir yer bulan Demet'in bilmediği şey burada da yalnız olmadığıdır.

 

------------------------

ŞEYTAN TOHUMLARI

Senaristliğini ve yönetmenliğini Gabriel Abrantes’in üstlendiği ''Şeytan Tohumları'' (Amelia's Children), kökenleri ile ilgili gizemi çözmeye çalışan bir adamın hikayesini konu ediniyor. Kökenlerinde saklı olan gizemi çözmeye karar veren Edward, bunun için kız arkadaşıyla birlikte Portekiz'in gizemli dağlarına doğru bir yolculuğa çıkar. Bu seyahat, Edward’ın yıllardır görmediği annesi ve iki kardeşiyle bir araya gelmesini sağlar. Yıllar sonra bir araya gelen aile, birbirlerine sevgiyle yaklaşır. Ancak hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Bu ev, Edward’ın hayal ettiği masum yer değildir.

 

------------------------

Testere 10

 

Senaryosunu Pete Goldfinger ve Josh Stolberg'in yazdığı, yapımcılığını Mark Burg'un yaptığı Testere 10'un (Saw X) yönetmen koltuğunda serinin 6.filminin yönetmeni Kevin Greutert yer alıyor. Efsaneleşmiş psikolojik gerilim filmi kategorisinde değerlendirebileceğimiz Testere serisinin son filmi, kelimenin tam anlamıyla bir baş yapıt olmuş. Filmde Testere'yi yani Jigsaw lakaplı John Kramer'ı yine Tobin Bell oynuyor. Jigsaw'ın ilk bölümde elinden kurtulan ve onun asistanı haline gelen Amanda rolünde de yine Shawnee Smith bulunuyor. Filmin sonlarında az bir sahnesi olsa da tanıdık bir yüz olan Dedektif Mark Hoffman rolünde Costas Mandylor yine karşımıza çıkıyor. Bunun dışında rol alan diğer oyuncular, Synnove Macody Lund, Steven Brand,Michael Beach, Renata Vaca, Paulette Hernande, Joshua Okamoto, Octavio Hinojosa ilk kez bir Testere serisi filminde beyaz perdede boy gösteriyor. ''Testere 10'' Bir Film dağıtımıyla ve yine Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.

Serinin bu bölümünde eskiye gidiliyor

Testere serisinin son filminde işlenen konu Jigsaw'ın beyin kanseri tedavisi olduğu döneme odaklanıyor. Filmin sonlarında Jigsaw, dedektif Hoffman'dan yardım istediğine göre film serinin 3.filmin olduğu bir döneme denk gelmesi lazım. Çünkü Dedektif Hoffman ilk kez 3.filmde karşımıza çıktı. Ayrıca 3.filmin sonunda Jigsaw ölüyor. 2004'de yayınlanan ilk filmden sonra Jigsaw lakaplı John Kramer'ı ve asistanı Amanda'yı biraz yaşlanmış buluyoruz. Kolay değil aradan tam 20 yıl geçmiş. Ancak ikilinin performansı bu zaman aralığını bastırmaya yetiyor. Her şeyden önce hala Testere serisinin izlemiş olanlar için kısa bir özet geçmekte fayda görüyorum ki, konuyu daha iyi anlayabilsinler. Beyin kanseri teşhisi konan John Kramer, tedavisinin olmadığını anladığı zaman insanlara yardım etmeye karar veriyor. Geçmişleri işledikleri suçlar nedeniyle karanlık olan kişileri seçen Jigsaw, onlara kendi hazırladığı tuzaklara bağlayarak kendileriyle bir oyun oynar. Oyunun kuralları basittir. Verilen talimatlara uyduğu takdirde hayatta kalacaklardır. Ancak hayatta kalmaları için feda etmeleri gereken, parmakları, eli, kanı, eti, kolu, bacağı, gözü vb. şeyler vardır.

Oyun başlasın artık

İlk üç Testere filminde John Kramer'ı aktif olarak görüyoruz. Kötü insanlara kendileriyle yüzleşme ve ikinci bir hayat şansı veren Jigsaw, böylelikle onları arındırmayı amaçlar. Serinin 4.filminde Jigsaw ölmüştür ve otopsisinde vücudundan çıkan bir teyp kaydı, yepyeni bir hikayenin başlangıcı olur. Bu filmi takip eden 4 filmde de Jigsaw'ın mirası ve onun ne kadar ileri görüşlü bir kişi olarak geleceğe dair planlar ve tuzaklar kurmasını işleniyor. Serinin 3.filminde tanıştığımız ve ileride Jigsaw'ın mirasını devam ettiren Dedektif Hoffman, biri Jigsaw'ın karısı, diğeri ise ilk bölümde bacağını keserek hayatta kalan Doktor Gordon'dan olmak üzere iki kez sınanır. Serinin 9.filminde John Kramer ne afişlerde, ne de filmin içerisindeki flashback'ler yer almadı. Ancak Jigsaw hayranlarının bekleyişi iki yıl sürdü ve John Kramer öyle bir filmle döndü ki, bugüne kadar yapılan Testere filmlerinin üzerine çıktı.  

Jigsaw'a yanlış yapan bedelini öder

Testere serisinin 10.filminde John Kramer'ı kanser tedavisi döneminde görüyoruz. Üç aylık bile ömrü kalmayan Kramer, Kanser Grubundan tanıdığı ve 4.evre pankreas kanseri olan Henry Kessler'ı (Michael Beach) iyileşmiş görünce hayata bağlanma umutları yeniden yeşerir. Onun tedavi olduğunu söylediği Tıp grubuyla bağlantıya geçen John Kramer, yasal olmayan bu tedavi için kabul edilir ve Meksika’nın yolunu tutar.

İntikam sahnelerinde kan gövdeyi götürüyor

John Kramer tedavisi için yüklüce bir para öder ve ameliyatı başarıyla gerçekleştirilir. Klinikte tanıştığı sevimli Meksikalı kız Gabriela'ya (Renata Vaca) bir hediye alır ve son derece gizli olan kliniği mühendislik beceriyle bir harita çizerek bulur. Ancak klinik olarak kullanılan eski Kimya Fabrikası terk edilmiştir. Sargılarını açtığında ise beyin ameliyatı olmadığını anlar. Artık Jigsaw geri dönmüştür. Kendisine umut vererek kandıran bu dolandırıcıların sınanması gerekmektedir. Asistanı Amanda'yı yardıma çağıran John Kramer, Dedektif Hoffman'dan da sahtekarların yerlerini öğrenir. Amanda klasikleşmiş Domuz maskesiyle Doktor Cecilia Pederson (Synnove Macody Lund), Gabriela, hemşire Valentina (Paulette Hernandez), kendisini cerrah olarak tanıdan hademe Mateo'yu (Octavio Hinojosa) eski kimya fabrikasında tuzaklara bağlar. Kendisini Meksika havaalanından alıp getiren Diego (Joshua Okamoto) ise kollarını keserek, sınanmayı ve oyunu geçerek hayatta kalır. Artık oyun başlamıştır. Ancak kendisini klinikte troid kanseri tedavisi olan birisi olarak tanıdan Dr.Cecilia'nın sevgili Parker Sears çıka gelir ve kendisinin de dolandırıldığına, mağdur olduğuna Jigsaw'ı ikna eder. Jigsaw'a dönüşen John Kramer her ne kadar intikam almak için yapmadığını söylese de, aslında bilinç altında bu sağlık dolandırıcılarına iyi bir ders vermek vardır.

Sürpriz bir sonla bitiyor

Film eski Testere filmlerindeki gibi flash back'lerle Saw geleneğini devam ettiriyor. Amanda'nın geçmişte kendisi gibi uyuşturucu bağımlısı Gabrielle ile arasında empati kurması Jigsaw'ı tedirgin etse de, Dr.Cecilia'nın küstahlığı saf değiştirip, John Kramer'ın tarafını geçmenize yetiyor. Sınanmayı sağlayan oyunlar devam ederken, fabrika bekçisinin küçük oğlu Carlos'un gelmesi işleri karıştırır. Jigsaw'ın elinden sevgilisi Parker Sears tarafından kurtulan Dr. Cecilia, küçük Carlos ile John Kramer'ı sınanma aletlerinden birisine bağlar. Kendisi de Parker ile birlikte yönetim odasına giderek oyunu izlemeye başlar. Amanda da etkisiz hale getirildiği için onları kurtaracak kimse yoktur. Ancak unuttukları bir şey vardır. O da Jigsaw'ın her şeyi düşünerek planlarını yapmış olmasıdır. Film müthiş bir sürpriz sonla bitiyor.

 

HABER: MURAT İLTER
[email protected]

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam