reklam
reklam

Anıt ağacımız yeniden hayata tutundu

Eklenme Tarihi: 8 Ağustos 2017, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 144412

İSTANBUL

27 Temmuz Perşembe akşamı saat 18 civarı önce hava karardı ardından çıkan rüzgar ve 15 dakika sonra başlayan yağış bir kaç dakika içinde doluya döndü ve iri ceviz büyüklüğünde İstanbul’un üzerine yağmaya başladı. Ben de o esnada vapurla karşıya geçmekte idim ve üst kısımda bulunuyordum. Bir kaç dakikada hızlanan dolu yağışı gemide bulunanlara korku dolu anlar yaşattı. Neyse ki kaptanın ustaca gemiyi kullanışı ile bir sıkıntı olmadan kıyıya yanaştık ve gemiyi boşalttık. Gemiden indiğimizde hala şiddetli yağış ve dolu yağmakta idi. Daha sonra eve döndüğümüzde tüm kanallar yarım saat kadar süren ama tam anlamıyla felaket olan bu olayı veriyorlardı. Yıldırım düşüp yanan yerler, yıkılan duvarlar, hasar gören evlerin duvarları, araçların ve yine binaların camları kırılmıştı. 
İstanbul’da kısa sürede etkili olan şiddetli fırtına ve dolu yağışı şehrin birçok noktasını adeta felç etti. Neredeyse ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı evlere ve araçlara maddi hasar verirken fırtına nedeniyle de ağaçlar devrildi. Devrilen ağaçlardan bir tanesi de benim muhitim olan Çengelköy’deki iskelemizdeki koca çınarlardan biri oldu. 
176 yaşındaki tarihi çınar, 26 metre boyunda 126 cm çapında ve korunmaya değer anıt ağaç kapsamında. Bu sebeple Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla  anıt ağacımızın tekrar hayata döndürülmesi için İBB Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı Ekibinin yürüttüğü titiz çalışma neticesinde ağaç yerine dikildi. Geçtiğimiz günlerde yerine dikilen ağacımızı ziyarete gittiğimde belediye çalışanlarının bakımın yaptıklarını gördüm. Sanırım belli bir süre daha özel bir bakıma tabi tutulacak. Umarım en kısa zamanda eski sağlığına tekrar kavuşur ve kökleri yine eskisi gibi toprağa tutunur.  Çengelköy’ümüzün simgesi olan ve korunmaya değer anır ağaçlar vasfında olan çınarlarımızın bir daha bu tür felaketler yaşamadan uzun yıllar gölgelerinde dinleniriz. 

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam