reklam
reklam

U16'da 5.haftanın ardından

Eklenme Tarihi: 1 Kasım 2022, Salı - 17:44   Okunma Sayısı: 123946
İstanbul Amatör futbol alt yapısında U16 grup heyecanı aralıksız devam ediyor. Güneştepespor'dan Ensar Efe Somuncu 19 golle gol krallığında ilk sırada bulunuyor.

İstanbul Amatör futbol alt yapısında U16 heyecanı, 47 grupta hafta içi oynanan 5.hafta maçlarıyla devam etti. Haftanın en farklı sonucunu Zeytinburnu Zafer'i 21-0 yenen Haznedarspor elde etti. Haftanın golcüsü Esenler Oruçreis'in Bahçelievler'i 10-0 yendiği maçta 7 gol atan Emirhan Taştan oldu. Emirhan 7 golü 55 dakika içinde atmayı başardı. Güneştepespor'dan Ensar Efe Somuncu 19 golle gol krallığında ilk sırada bulunuyor. Kendisini 15 golle İstanbul Demirspor'dan Salih Eren Geri ile 13'er golü bulunan İstanbul Kastamonu'dan Şahin Orhan, İmrahor Y.Emre'den Semih Safa Durmuş ve Haznedar'dan Doğukan Dağdeviren izliyor. Avrupa Gruplarında; İstanbul Arena, Büyükçekmece Belediye, İstanbul Beylikdüzü, İstanbul G.Birliği, Trabzon 1453, Albayrak, Yeniköy, İstanbul Demir, K.Ç. İdman Yurdu, Bağcılar Evren, Halil Rıfatpaşa, Hürriyet Gücü, Haznedar İdman Ocağı, Haznedar, Ayazağa Esen, Yeşil Esenyurt, Alibeyköy, Gazi Mahallesi ve Yıldız Spor 5'de 5, Sultangazi ve Beylikdüzü Yakuplu 4'de 4 yaparak lider durumda bulunuyorlar. U16'da Anadolu Yakası gruplarını mercek altına almaya devam ediyoruz.

Çubuklu yenilgisiz yola devam

U16 34.grupta evinde Ünalanspor'u Ali Bulut (2), Kadir Kaan Kayacı, Talha Yazar, Salih Taşdemir ve Mirza Özdemir'in (kendi kalesine) golleriyle 6-0 yenen Çubuklu, 5.maçından da galibiyetle ayrıldı. Mavi-beyazlılar ise bu yenilgi ile ilk mağlubiyetini almış oldu. Grubun bir diğer yenilgisiz takımı Kartal Çavuşoğu ise Kartal Yuvası'na 3-1 mağlup olarak ilk yenilgisini aldı. 35.grupta Tunçspor ile Gülsuyu 5'de 5 yaparak rakipleriyle arasındaki puan farkını açmaya başladı. Tunçspor, deplasmanda Velibaba'yı Sobhan Khadem ve Furkan Fırat Arş'ın golleriyle 2-0 yendi. Gülsuyu ise deplasmanda 2-1 yenik duruma düştüğü maçın son 15 dakikasında Mert Özcan ve Muhammet Korkmaz ile bulduğu gollerle Sarıgazi'yi 3-2 yenmeyi başardı. Grubun iki yenilgisiz takımı Tunçspor ile Gülsuyu 6.hafta kozlarını Kartal'da paylaşacaklar.

Küçükyalı Yelken yenilmesine rağmen lider

U16 36.grupta zirvenin iki güçlü, iddialı ve yenilgisiz ekibi Kurtköyspor ile Küçükyalı Yelken Pendik'te karşı karşıya geldiler. Maça hızlı başlayan Kurtköy, ilk 35 dakikada Yasin Taha Okumuş (2) ve Enes Altunışık'ın golleriyle 3-0 öne geçti. Semih Burak Efe'nin kırmızı kart görmesiyle bir kişi eksik kalan Küçükyalı Yelken ikinci yarıda Hasan Berk Şen ile iki gol bulmasına rağmen bu gollere Emircan Beşdaş'ın iki golüyle cevap veren Kurtköy sahadan 5-2 galip ayrıldı. Küçükyalı Yelken bu mağlubiyete rağmen bir puan farkla Kurtköy'ün önünde liderliğini sürdürdü. 37.grupta Erenköy Acar'ı 11-0 yenen Sultanbeyli Belediye ile Maltepespor'u 5-1 mağlup eden Bağlarbaşı 5.maçlarından da galibiyetle ayrıldılar. Kalelerinde sadece birer gol gören Sultanbeyli Belediye ile Bağlarbaşıspor averajla zirvede sıralanıyorlar. Sultanbeyli Belediye takımından Emirhan Kaya 18 dakika içinde peş peşe dört gol atarak sahada yıldızlaştı. Yunus Emre Taş ise hat-trick yaptı.

 

Kartalspor dokuz farklı kazandı

U16 38.grupta Kartalspor yenilgisiz yoluna devam ediyor. Bordo-beyazlılar deplasmanda İstanbul Defnespor'u Efe Oktar, İsmail Efe Tahan ve Yiğit Emir Akkurt'un ikişer, Emirhan Aktağ, Batıkan Kantarcı ve Furkan Çalışır'ın birer golüyle 9-0 yenerek hem 5'de 5 yaptı, hem de 5.maçından da gol yemeden ayrıldı. Liderin 3 puan gerisinde ikinci sıradaki Trabzon Samandıra ise deplasmanda Atalar'ı 4-2 yendi. 39.grupta haftaya lider giren Sancaktepe Zigana gol düellosu şeklinde geçen maçta Valide Tayfun'u 4-3 yendi. Maça hızlı başlayarak Mehmet Efe Kefçi, Çağdaş Annaç ve Salih Ege Kantekin'in golleriyle 3-0 öne geçen Sancaktepe Zigana, Haktan Nuri Şimşek ve Yusuf Mert Eler'in gollerine engel olamasa da Mehmet Efe Kefçi ile yeniden farkı ikiye çıkarttı. Haktan Nuri Şimşek'in son dakikalardaki golü sonucu değiştirmedi ve Sancaktepe temsilcisi sahadan 4-3 galip ayrıldı.

Cevizli Anadolu ilk sırada

U16 40.grupta Cevizli Anadolu 5.maçından da galibiyetle ayrılarak liderliğini korumayı başardı. Kartal'da oynanan ve Umut Talha Gören'in hat-trick yaptığı maçta Esenkent'i Ersen Ege Özdemir, Kerem Küçükbaş, İbrahim Mert Kaya, Emir Kağan Esen'in de golleriyle 7-0 yenen Cevizli Anadolu puanını 15'e çıkarttı. Balkan Yeşilbağlar'ı Berk Onuş'un golüyle 1-0 yenen Maltepe Fındıklı liderin 3 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor. 41.grupta zirvenin iki yenilgisiz takımı Tuzla Mimarsinan ile Dolayoba Tuzla Belediye Stadında karşı karşıya geldiler. İlk yarısı golsüz beraber kapanan maçın ikinci yarısında Dolayoba'yı Yiğit Emin Çil, Akın Aygün ve Emir Soysal'n golleriyle 3-0 yenen Tuzla Mimarsinan 13 puanla liderliğe oturmayı başardı. Dolayoba ise 12 puanla ikinci sıraya geriledi.

Puan farkını sekize çıkarttılar

U16 42.grupta Ihlamurkuyu Birlik ve Çamlıcaspor 5'de 5 yaparak en yakın rakipleriyle puan farkını 8'e çıkarttı. Ihlamurkuyu Birlik deplasmanda Taşdelenspor'u ilk 18 dakika içinde Kaan Polat, Canberk Boz ve Ahmet Eren Özkan'ın attığı gollerle 3-0 yendi. Çamlıcaspor ise Selimiye Stadındaki maçta Şilespor'u Vefa Uçan (3), Baki Samet Başoda (2), Yunus Emre Demir ve Fatih Kömürcü'nün golleriyle 7-0 yendi. 43.grupta ise iki puan kayıpsız takım Selimiye ile Bulvarspor karşı karşıya geldiler. 26'da Yusuf Çakır'ın golüyle konuk ekip öne geçti. Bu gole kırmızı-lacivertliler Yavuz Tuhan ile cevap verdi. İkinci yarıda başka gol olmayınca taraflar puanları paylaştılar.  Selimiye artı 31 gol averajıyla Bulvarspor'un önünde liderliğe yerleşti.

Beykoz Çavuşbaşı ile Paşabahçe zirveyi sevdi

U16 44.grupta haftaya zirvede giren Beykoz Çavuşbaşı ile Paşabahçe bu haftayı da kayıpsız geçtiler. Beykoz temsilcisi İçerenköy İdman Yurdu'nu Dora Ege Kazak, Yiğit Şahin ve Tarık Buğra Cankurt'un golleriyle 3-1 mağlup etti.  Paşabahçe ise Ümraniye İnkilapbir deplasmanında bir kişi eksik kaldığı maçta Eren Erenler (3), Ahmet Efe Sezer ve Demir Karan Çoşkun'un golleriyle 5-1 galip geldi. Hem Beykoz Çavuşbaşı hem de Paşabahçe 15'er puan ve averajla sıralanıyorlar. 45.grupta Dudulluspor 5.maçından da galibiyetle ayrıldı. Yeşil-beyazlılar takipçisi Pendik Güllübağlar'ı bitime 10 dakika kala Semih Dilli'nin golüyle 1-0 yenmeyi başardı ve puan farkını 5'e çıkarttı.

Zirvedeki takımlar puanları paylaştı.

U16 46.grupta grubun iki yenilgisiz takımı Sancaktepe ile Çekmeköyspor, Alemdağ Stadında karşı karşıya geldiler. Zorlu karşılaşma golsüz beraberlikle sonuçlanınca Sancaktepe gol averajıyla liderliğini sürdürdü. 47.grupta zirvenin iki takipçisi haftayı 6-0'lık galibiyetlere kapattılar. Beylerbeyi 1911, Ataşehir'i deplasmanda Ali Buğra Yüksel (2), Halit Yıldırım (2), Umut Bak ve Kerem Sağıroğlu'nun golleriyle farklı kazandı. Ataşehir Çamoluk ise Ortaçeşme'yi Ercem Şimşek, Eyüp Efe Yazıcı ve ikinci yarıda oyuna giren Kerem Özinan (3) ve Ali Emre Gök'ün golleriyle yenmeyi başardı.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam