reklam
reklam

K.Ç. Sinopspor'da puan kaybı sürüyor

Eklenme Tarihi: 16 Aralık 2022, Cuma - 13:30   Okunma Sayısı: 59258
Bölgesel Amatör Lig BAL'da 11. hafta geride kaldı. İstanbul temsilcilerinin sekiz galibiyet elde ettiği hafta Silivrispor, Sultanbeyli Belediye ve Küçükçekmece Sinopspor liderliklerini sürdürdüler.

Bölgesel Amatör Lig BAL'da 11.hafta maçlarıyla heyecan devam etti. İstanbul temsilcilerinin sekiz galibiyet elde ettiği hafta Silivrispor, Sultanbeyli Belediye ve Küçükçekmece Sinopspor liderliklerini sürdürdüler. Üst üst sekiz maç kazanarak sezona fırtına gibi giren Küçükçekmece Sinopspor'da puan kayıpları sürmeye devam ediyor. Sarı-lacivertlikler son üç maçında bir beraberlik ve iki yenilgi aldı. Kötü gidiş üzerine Murat Şenvardar ile yolları ayıran K.Ç. Sinopspor  Ertuğrul Yiğit ile anlaştı. Son olarak BAL Ligi ekiplerinden Cankurtaran sporu çalıştıran Yiğit, Beyoğlu Yeniçarşı, Anadolu Bağcılarspor, Alibeyköyspor, Eyüpspor, Göktürk Sarayspor gibi ekiplerde de görev aldı. İstanbul ekipleri bu hafta sekiz galibiyet elde ederken, üç beraberlik ve 10'da mağlubiyet aldılar. 11.hafta 4  İstanbul takımı birbirleriyle karşılaştılar. Bu maçların ikisi de beraberlikle sonuçlandı. Gol krallığında Yozgat Belediyesi Bozokspor'dan Ercan Kuruçay 11 golle ilk sırada bulunuyor. Toplam 14 grupta süren mücadelelerde; 1.grupta Mardin temsilcisi Mazıdağı Fosfat, 2.grupta Kahraman Maraş İstiklal, 3.grupta Rize Özel İdarespor, 4.grupta Tokat temsilcisi Niksar Belediye, 5.grupta Karabük İdman Yurdu, 6.grupta başkent takımı Sincan Belediye, 7.grupta Adana 1954 Futbol Kulübü, 8.grupta Anadolu Üniversitesi ve 9.grupta İzmir ekibi Tire 2021 Futbol Kulübü gruplarında ilk sırada yer alıyor. İstanbul takımlarının mücadele ettiği son beş grubun analizi ile haberimize devam ediyoruz.

Ortaköyspor ilk galibiyetini aldı

BAL 10.grupta haftaya lider giren Kartalspor evinde Alaçatıspor'u Erdem Aygün, Ceyhun Erceylan, Barış Bakca ve Yiğit Demirbilek'in golleriyle 4-0 yendi. Bordo-beyazlılar farklı galibiyete rağmen, Yunus Emre Belediyesi'nin Budaklar Gençlik'i 10-1 yenmesiyle ikinci sıraya geriledi. 24'er puanlı iki takımdan Yunus Emre'nin 22, Kartalspor'un ise 17 averajı bulunuyor. Yedinci sıraya demir atan Bağcılar, grup üçüncüsü Çeşme Belediye deplasmanından 3-1'lik mağlubiyetle döndü. Mavi-beyazlılar 12.hafta evinde Kartalspor'u konuk edecek. Gruptaki İstanbul takımları içinde son üç sırada yer alan Sultangazi (grup 10.su), deplasmanda Salihli Belediye ile 2-2, Gazi Mahallesi (11.) evinde Aliağa ile 1-1 berabere kaldı. Yedi haftadır galibiyet alamadığı gibi gol de atamayan Ortaköy (14.) , Manisa Sanayi Yıldızspor karşısında hem farklı kazandı, hem de ligdeki ilk galibiyetini aldı. Kırmızı-beyazlıları galibiyete taşıyan golleri  Buğra Özkan, Caner Özden, Ümit Kocabaş ve Deniz Pala kaydetti. BAL statüsüne göre sıralaması ne olursa olsun, 5 İstanbul takımından son üçü SAL Ligine düşecek. Gruptan bir İstanbul takımının 3.Lige çıkması halinde ise en iyi 3.İstanbul takımı düşmekten kurtulacak.

Küçükçekmece Sinop'a nazar değdi

BAL 11.grupta üst üste 8 hafta kazandıktan sonra ilk puan kayıplarını yaşayan Küçükçekmece Sinop, 11.hafta konuk olduğu Çorlu'dan da 3-0'lık mağlubiyetle eli boş döndü. Son  üç haftada 8 puan kaybeden sarı-lacivertliler, averajla Arifiye Kalaycı'nın önünde liderliğini sürdürdü. İki takım 25'er puan ve averajla sıralanıyorlar. K.Ç. Sinop'ın 12, Sakarya temsilcisi Arifiye'nin ise 11 averajı bulunuyor.
Zirvenin iddialı ekiplerinden Vefa, liderin puan kaybettiği son iki hafta sahadan beraberlikle ayrılarak çok önemli bir fırsatı kaçırmış oldu. Yeşil-beyazlılar, 20 puanla Çorlu'nun 3 puan gerisinde 4.sırada bulunuyor. Puan tablosunda İstanbul takımları arasında en kötü 3 dereceye sahip olan takımlardan Bahçelievler (grup 9.su) evinde Serdivan'ı 3-0 yenerken, Bayburt 1918 (11.) deplasmanda Hendek'e 2-0 yenildi. Grubun son sırasında yer alan ve henüz galibiyetle tanışamayan Modafen (14.) ise evinde Tekirdağspor'a 2-1 yenildi. Bu grupta da Bahçelievler, Bayburt ve Modafen, düşme potansiyelinde yer alıyorlar. K.Ç.Sinop, 3.Lige çıkarsa, bu grubun en iyi 3.İstanbul takımı BAL'da kalmaya devam edecek.

Sultanbeyli'den altın değerinde üç puan

BAL 12.grupta haftaya lider giren Sultanbeyli Belediye, evinde Edremitspor'u Kaan Yıldırım ve Eren Aktaş'ın golleriyle 2-0 yenerek puanını 30'a çıkarttı. Bu sezon 10.galibiyetin alan mavi-beyazlılar, en yakın takipçisi Balıkesir temsilcisi Etispor'un 7 puan önünde ilk sırada yer alıyor. Etispor ise haftayı 2-0'lik B.Ç. Mimaroba galibiyeti ile kapattı. 10.hafta lidere evinde yenilen TKİ Tavşanlı Linyitspor, deplasmanda Gönen Belediye ile 1-1 berabere kaldı. Grubun en iyi ikinci İstanbul takımı olmak ve küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen Büyükçekmece Mimaroba, Kuştepe ve İstanbul Beylikdüzü arasında büyük bir mücadele yaşanıyor. Mimaroba (grup 8.si) haftayı yenilgi ile kapatınca 14 puanda kaldı. Kuştepespor (9.) Biga deplasmanında 2-0'lik bir mağlubiyet alınca o da 13 puanı geçemedi. Evinde Bozcaada'yı Muhammed Taşdemir, Yusuf Furkan Çoşkun (2), Yusuf Aydın ve Muhammed Kurt'un golleriyle 5-0 yenen İstanbul Beylikdüzü (10.) puanını 12 yaparak rakiplerini yakaladı. Grubun son sırasında yer alan ve 11.hafta Kuştepe'yi yenerek ilk galibiyetini alan Kuruçeşme (14.) evinde Burhaniye Belediyespor'a 5-0 yenildi. Bu grupta da sıralaması ne olursa olsun en iyi iki İstanbul takımı BAL'da kalacak. Sultanbeyli Belediye şayet 3.Lige çıkarsa, grubun en iyi 3.İstanbul takımı da düşmekten kurtulacak.

Haliçspor tırmanışını sürdürdü

TFF Bölgesel Amatör Lig 13. Grupta zirvede bulunan ve 10.hafta ilk yenilgisini alan Silivrispor, Beylerbeyi deplasmanında da 2 puan bıraktı. Ali Yılmaz'ın golüyle öne geçen Silivrispor, Erhan Göç'ün iki golüne mani olamayınca yenik duruma düştü. Emre Yılmaz'ın penaltıdan attığı golle, yenilgiden kurtulan kırmızı-lacivertliler bir puana razı oldu. Silivri temsilcisi Görükle İpekspor'un 2 puan önünde liderliğini sürdürdü. Altı maçtır yenilgi yüzü görmeyen Haliç, çıkışını 1-0 kazandığı Uzunköprü maçında da devam etti. Yeşil-beyazlılar puanını 20'ye yükselterek 5.sıraya çıktı ve grubun en iyi 2.İstanbul takımı konumuna geldi. 10.hafta Görükle İpekspor'a yenilen, geçen hafta da lidere puan kaybeden Beylerbeyi 1911, 18 puanla 7.sıraya düştü. Grubun en kritik maçında Sancaktepe (grup 9.su)  ile Bayrampaşa Teknik (10.) puanları paylaştılar. Ligi bu şekilde sona ererse bu iki takım SAL'a düşecek. Silivrispor eğer 3.Lige yükselirse, güncel puan durumunda en iyi 3.İstanbul takımı konumundaki Beylerbeyi SAL'a düşmekten kurtulacak.

Gebzespor liderliği sevdi

BAL 14.grupta lider Gebzespor, evinde Feriköy'ü 1-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Kocaeli temsilcisini İnegöl Kafkas ve Altınova Belediye takip ediyor. Feriköy'ün (grup 5.si)  lidere, Cankurtaran'ın (6.) ise evinde Kullar 1975'e yenilmesiyle, Gebze Tayfun'u 1-0 yenen Nişantaşı 21 puanla 4.sıraya tırmandı. Kırmızı-lacivertliler galibiyet serisini 3 maça çıkartırken, ligin 3.haftasından beri yenilgi yüzü görmedi. Grubun en iyi iki İstanbul takımı olarak sezon sonunda BAL'da kalmayı hedefleyen Nişantaşı (21 puan) , Feriköy (19 puan) ve Cankurtaran (18 puan) arasında kıyasıya bir rekabet yaşanacak gibi görünüyor. Bu mücadeleden üstün ayrılacak takım, zirvedeki takımların da puan kaybıyla liderliğe bile yükselebilir. Son dört kaftadır yenilmeyen ve 10 puan toplayan Osmaniye İstiklal (grup 9.su) evinde Yalovaspor'u 3-0 yenerek puanını 17'ye yükseltti ve önündeki üç İstanbul takımını yakaladı. Son dört haftadır kaybeden Kavacıkspor ise deplasmanda Altınova Belediye'ye 3-0 yenilerek mağlubiyet sersini 5 maça çıkarttı. Bu grupta da sezon sonunda sıralaması ne olursa olsun, grubun en iyi iki İstanbul takımı BAL'da kalacak. Diğer üç İstanbul takımı ise SAL'a düşecek.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam