reklam
reklam

U13 Masa Tenisinin gururu oldu

Eklenme Tarihi: 6 Eylül 2024, Cuma - 07:58   Okunma Sayısı: 32562
Masa Tenisinde neredeyse tüm yaş kategorilerinde Milli takım sporcularımız tel, tel dökülürken, 13 yaş altı kategorisinde mücadele eden masa tenisçiler arka arkaya başarılar elde ediyor.

 Türk Masa Tenisi tarihinin en başarısız Milli takım performansını sergileye dursun 13 yaş altında mücadele eden Görkem Öcal, Kuzey Gündoğdu, Elvin Kale, Ela Su Yönter, Zeynep Duran, Armin ve Aras Aydın kardeşler, elde ettikleri başarılı sonuçlarla göğsümüzü kabartıyor. U13 sporcularımızın en büyük başarısı bu yıl Mayıs ayında Romanya'nın Bükreş kentinde düzenlenen U13 Avrupa şampiyonasında karışık çiftlerde geldi. Görkem Öçal ve Ela Su Yönter, Çek rakiplerini 3-2 yenerek Avrupa Şampiyonu oldular. Yine aynı organizasyonda tek erkekler finalinde Görkem Öçal Alman rakibini 3-1 yenerek Avrupa Tek Erkekler Şampiyonluğunu kazandı. Ardından Temmuz ayında İsveç Malmö'de düzenlenen Avrupa Gençler Masa Tenisi Şampiyonasında, Görkem Öcal, Berk Öztoprak ve Kerem Kahraman'dan oluşan Yıldız Erkek Milli takımımız İtalya ve Romanya'nın ardından Avrupa üçüncülüğünü elde etti. Temmuz sonunda Kazakistan WTT Almaty'de Zeynep Duran U11'de 3.oldu. Ayrıca bu yıl Nisan ayında Görkem Öcal WTT Belçika U15 ve hemen ardından WTT Fransa U17'de final oynama başarısı gösterdi. Mart ayında WTT Bulgaristan turnuvasında U13'de Kuzey Gündoğdu finalde İspanyol rakibini, U11'de ise Zeynep Duran Kazak rakibini yenerek biriciliği elde etti. Aynı turnuvada Armin Aydın ise U13'de 3.oldu. Görkem Öcal, Kuzey Gündoğdu ve Elvin Kale 2011, Ela Su Yönter, Aras ve Armin Aydın 2012, Zeynep Duran ise 2013 doğumlu.

Görkemli bir şampiyonluk

Bükreş'in ev sahipliğinde düzenlenen ETTU U13 Avrupa Şampiyonası karışık çiftlerde Görkem Öcal ile Ela Su Yönter ülkemizi temsil etti. Görkem daha önce bu kategoride Büşra Demir ve Elif Akyürek ile karışık çiftlere katılmıştı. İlk kez Ela ile karışık çift maçına çıkan Görkem, teklerdeki başarısını çiftlerde sergiledi. Görkem Öcal/El Nur Yönter ikilisi ilk iki turu set vermeden Moldovalı ve Rumen rakiplerini yenmeyi başardı. Son 16 turunda İsveçli Emil Ellerman/Siri Benjegard çiftini 2-0 geriye düştükleri maçta 3-2 mağlup ederek çeyrek finale çıktılar. Çeyrek finalde Macar Zsigmand/Lizett Fazekas çiftini 3-1, Yarı finalde ise Rumen Alexandru Pop/Nadalina Ionascu çiftini 3-0 Görkem Öcal/El Nur Yönter adlarını finale yazdırdılar. Final maçında sporcularımız Çek Moravek/Marsickova çiftiyle karşılaştı. İlk seti kaybetmesine rağmen toparlanan sporcularımız 2-1 öne geçti. Ardından Çekler skoru eşitledi. Son seti 11-5 kazanan Görkem Öcal/El Nur Yönter U13 Karışık Çiftler Avrupa Şampiyonluğunu elde etti.

Yedi maç kazanıp şampiyon oldu

U13 Avrupa Şampiyonası tek erkeklerde ITTF Dünya 3.numarası sporcumuz Görkem Öcal, grup maçlarında Sırp ve İsrailli rakiplerini set vermeden yenerek Ana tabloya kaldı. Son 32 turunda Bulgar Victor Dimitrov'u 3-0 yenen Görkem Öcal, son 16 turunda ITTF dünya 9 numarası Ukraynalı Volodymyr Nevihyn'i 3-1 mağlup etti. Çeyrek finalde ITTF Dünya 13 numarası Azerbaycanlı Onur Guluzade'yi, Yarı finalde ise ITTF Dünya 40 numarası Fransız Quetin Sandora'yı aynı sonuçla 3-1 yenen Görkem Öcal adını finale yazdırdı. Karışık çiftler finalinin hemen ardından Görkem Öcal, tek erkekler final maçına çıktı. Final maçında ITTF Dünya 12 numarası Alman Lukas Wang 3-1 ile geçen Görkem Öcal U13 Avrupa Şampiyonluğunu elde etti. Geçen yıl Zagreb'de düzenlenen U13 Avrupa Şampiyonası'nda Görkem çeyrek finalde Polonyalı Jan Murugala'ya elenmiş, Kenan Kahraman ise yarı final oynama başarısı göstermişti.

İlk başarılar 2022'de gelmeye başladı

Görkem Öcal ilk kez adını 2022 Fransa'da elde ettiği birincilikle duyurdu. WTT Metz turnuvasında Siri Lankalı, Fransız, İspanyol rakiplerini yenen Öcal, yarı final ve final maçlarında ev sahibi ülkeden sporcuları mağlup ederek birinciliğin sahibi oldu. O turnuvada Kuzey Gündoğdu 3. oldu. Ardından Belçika WTT Spa turnuvasında aynı başarısını gösteren Görkem Öcal, yarı final ve final aşamasına yine iki Fransız rakibini mağlup ederek bir birincilik daha kazandı. O turnuvada Elvin Kale U11 kızlarda 3.lüğü elde etti. Podgorica'da Berk Öztoprak U13 Challenge'de 3.olurken, o organizasyona Türkiye'nin aldığı üç hükmen mağlubiyet damgasını vurdu. Albena'daki Balkan Gençler Şampiyonası'nda ise Görkem Öcal, çift erkeklerde Arda Kekillioğlu ile final oynama başarısı gösterdi.

Antalya'da Görkem'den iki birincilik

2023 yılının ilk önemli organizasyonuna Antalya ev sahipliği yaptı. WTT Antalya Gençler Turnuvasında o yıl U13 oynayan sporcularımız çiftlerde ve teklerde birer olmak üzere iki birincilik kazandı. 12 Türk, 4'de Azerbaycan takımının katıldığı karışık çiftler mücadelesi beklendiği gibi iki Türk ekibinin finaline sahne oldu. İlk turda Aybüke Banu Şimşek/Kenan Kahraman, çeyrek finalde Azerbaycanlı Arzu Aslanova/Rustam Hajili ve yarı finalde Azerbaycanlı Yaghmur Mammadli/Onur Guluzade ikilisini set vermeden geçen Görkem Öcal/Büşra Demir ikilisi finalde bir diğer Türk ekibi Asude Tuba Şimşek/Mustafa Nebhan çiftiyle karşılaştı. Final maçını 3-0 kazanan Görkem Öcal/Büşra Demir ikilisi birinciliğin sahibi oldu. Görkem Öcal, aynı turnuvada tek erkeklerde Muhammed Ölmez ve iki BAE'li sporcuyu saf dışı bıraktıktan sonra, İranlı Parkem Golestani ile karşılaştı. Rakibinin 2-0'dan gelip 2-2'yi yakalamasına rağmen Görkem Öcal son seti 11-5 kazanarak WTT Antalya turnuvasının U13 Tek erkekler birincisi oldu. Aynı turnuvada Aras Aydın U112de final oynama başarısını gösterdi.

Fransa Metz'de dört sporcumuz zirvede

WTT Fransa Metz Turnuvasında U13 tek erkeklerde Görkem Öcal, finale kadar oynadığı 5 maçı da 3-0 kazanarak zorlanmadan adını finale yazdırdı. Sporcumuz daha önce 2022'de kaybettiği Polonyalı Jan Mrugala karşısında bir kez daha kaybederek ikincilikle yetindi. U11'de Aras Aydın final grubundaki 4 maçını da kazanarak birinciliği elde ederken, ikizi Armin Aydın U11 kızlarda ikinci oldu. 2010'lu Nil Başaran ise o yıl U13 kızlarda finalde Koreli rakibine yenilerek ikinci oldu.

Çekya'da Türk finali

WTT Hairov turnuvasına Çekya ev sahipliği yaparken, U13 tek erkeklerde iki Türk sporcusu Görkem Öcal ile Kenan Kahraman final oynadı. Görkem Öcal, yarı finale kadar 6 maçını 3-0'lık skorlarla kazandı. Görkem, BAE'li, Alman, Macar, Çek, İngiliz rakipleri set vermeden geçti. Yarı finalde Ukraynalı Volodymr Neviahyn'i 3-2 yenen Görkem Öcal, finalde 2010'lu Kenan Kahraman'ın rakibi oldu. Kenan ise finale gelinceye kadar Alman, BAE'li, Rumen, Güney Afrikalı, Macar, Çek ve Polonyalı rakiplerini eledi. Çekya'daki Türk finalinde ilk seti 11-9 ile Kenan aldı İkinci seti 12-10 kazanan Görkem, kendisinden bir yaş büyük rakibi karşısında eşitliği sağladı. Üçüncü seti yine 11-9 kazanan Kenan bir kez daha öne geçti. Sonraki setlerde rakibine 11-8 ve 11-9 üstünlük sağlayan Görkem Öcal birinciliği sahibi oldu.

Polonya'da gelen çiftler üçüncülüğü

Çekya'da U13'de final oynayan Görkem Öcal ile Kenan Kahraman, Polonya Gliwice'deki Avrupa Gençler Şampiyoansında çift erkeklerde birlikte mücadele ettiler. İlk turda Polonyalı, ikinci turda se Yunan rakiplerini 3-1 yenen Görkem Öcal/Kenan Kahraman ikilisi, adından Fransız ve Rumen çiftleri de yenerek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Avusturyalı Julian ve Portekizli Tiago'ya mağlup olarak 3.oldu. 2023 Eylül ayında Gürcistan'da yapılan WTT Batum turnuvasında ise Zeynep Duran 3., Armin Aydın ise 2. sırayı aldı.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam