reklam
reklam

"Keşke yapsaydım" demektense "yaptım olmadı" demek daha iyi

Eklenme Tarihi: 26 Eylül 2017, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 181544


İSTANBUL

Soru: Öncelikle bize kendinizden bahsedebilir misiniz?
 MESUT YILMAZ: Merhabalar öncelikle benimle Röportaj yapmak istediğiniz için size çok teşekkür ederim. Biraz kendimden bahsedeyim.1988 yılında Zonguldak Ereğli’de doğdum. Ailenin ilk çocuğuyum. İlköğretim eğitimimi doğup büyüdüğüm memleketimin Alaplı ilçesinde tamamladım ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi yani şimdiki adı Bülent Ecevit Üniversitesi’ni kazanarak  2009 yılında mezun oldum. Okul yıllarımda Tiyatro ile tanıştım.
 
Soru: Mesleğe nasıl ve ne gibi koşullarda başladınız?
 MESUT YILMAZ: Çocukluğum ve gençlik yıllarım köyde geçti. Orta gelirli bir ailenin çocuğu olarak bazen zor şartlar altında hayatımızı devam ettirsek te bugünlere kadar geldik. Okul hayatından sonra İstanbul'a yerleştim normal işlerde  çalışmaya başladım ve aynı zamanda da kendimi eğitim olarak geliştirdim. Okul yıllarımda Tiyatrolara katılıp tiyatroyu sevdim. Hayalim daima daha ileriye daha ileriye diyerek sabrettim, çalıştım ve bugünlere geldim. Sonra Sanat Merkezi Akademisinde Tiyatro ve oyunculuk üzerine eğitim aldım. Eğitim sürecimde normal işlerde çalışarak kurs paramı karşıladım. Hem de aileme karşı sorumluluklarımı yerine getirdim.
 
Soru : Şu aralar çalışmalarınız nasıl gidiyor?
 MESUT YILMAZ: Bu aralar bildiğiniz gibi Star TV'de başlayacak olan bir dizi projem var. Dizinin Anacastında Celal karakteri ile ekranlarda olacağım. Çekilen ve çekimleri devam eden bir sinema filmi projem var, o da Azerbaycan Hocalı Katliamını anlatan Cennetin Çocukları adlı Sinema filminde anacastında Panos karakterini canlandırıyorum. Filmimiz inşallah 26 Şubat’ta vizyona girmeye hazırlanıyor. Şuan çekimleri yapılan internet dizisinde yer alacağım. Daha teklifler geliyor ama Hakkımızda herşeyin hayırlısını olmasını diliyorum. Şuan her şey istediğim gibi güzel gidiyor.
 
Soru: Sizi oyunculuğa iten temel sebep ne oldu?
 MESUT YILMAZ: Ben okul yıllarımda Tiyatro ile buluşarak tiyatroyu sevdim. Kendimi farklı karakterler içinde yeniden keşfettim ve bu beni heyecanlandırdı. Bu başarımı ekranlara taşımak istedim. Oyunculuk ve Tiyatro benim için bir aşk diyebilirim. Farklı karakterleri oynamak beni heyecanlandırıyor ve mutlu oluyorum. Tiyatroyu seviyordum ve oyunculuk yaptığım zaman daha mutlu olacağımı düşündüm, "keşke yapsaydım" demektense, "yaptım olmadı" demek daha iyi olur diye düşündüm
 
Soru: Oyunculukla alakalı olarak kendinizi gösterebileceğiniz alanlar oldu mu? Yoksa amatör olarak mı çalıştınız?
 MESUT YILMAZ: Tabi öncelikle her işin bir acemiliği oluyor ve oyunculuk eğitimi almadan önce birkaç Dizide ufak Roller aldım. Bu benim için bir başlangıçtı. Kendime hep bir hedef seçtim ve o hedeflerim için çalışıp sabrettim şuan amacıma ulaştım ama daha iyisi içinde çalışmalarıma devam ediyorum.Zaten Oyunculuğun Eğitimi hiç birzaman bitmez hep yeni şeyler öğrenirsin.Öğrendikçe kendini daha iyi geliştirirsin.
 
Soru: Oyunculuğu nasıl ve ne şekilde tanıdınız?
 MESUT YILMAZ: Oyunculuk benim hayatıma Tiyatro ile girdi.Aslında çevremdeki insanların gerçek hayata karşı oynadıkları/oynamak zorunda kaldıkları durumlar beni oyunculuğa itti. Ben onları; onlara onlarla anlatmak istedim . Bu yüzden de;lise yıllarından bu yana ve o hedefte halen  ilerlemekteyim.
Soru: En çok sevdiğiniz oyunculuk türü hangisi ve niçin seviyorsunuz ?
 MESUT YILMAZ: Sevdiğim oyuncu olarak Benimsediğim usta oyuncular var tabi.Bunlardan biri sevgili  Nejat uygur'dur. Severek izlemişliğim ve izledilçe kendime birşeyler kattım.idolümdür diyebilirim..
 
Soru: Türkiye’de oyunculuğa sizce nasıl bakılıyor ?
MESUT YILMAZ: Bana sorarsanız,  örneğin  bu işe başlamış olan ya da güzellik yarışmasında güzel olduğu için oyunculuk yapmak   oyunculuk değildir. Ki o alandan yani güzellik yarışmalarından gelip de  zaman içinde oyunculuğunu geliştiren isimler de var. Bana sorarsanız; oyunculuk bir sanattır ve oyunculuğa yıllarını vermiş, Türkiye’nin önde gelen sanatçıları bile kendilerine daha "ben daha oyuncu olamadım" derken, bu tarz insanların  da Türkiye’de oyuncu olarak görünmesi gerçekten acı verici bir tablo. Ben şahsen oyuncu değilim kendimde bunu ifade etmekten çekinmiyorum..
 
Soru: Oyunculuk demişken bu konuyla alakalı özel bir çalışmanız oldu mu ? Veya yapmayı düşünüyor musunuz ?
 MESUT YILMAZ: Bu Konuyla ilgili Sanat Merkezi Akademisinden aldığım eğitimle kalmadım. Kendimi usta oyunculardan bilgi alarak ve onların deneyimlerini kendime örnek aldım. Özel ders aldığım eski Yeşilçam oyuncusu Celal Özberk ve Engin Çağlar hocamın katkıları çok oldu..
 
Soru : Mesleğinizde idol olarak örnek aldığınız ilham kaynağı olmuş birileri var mı?
 MESUT YILMAZ:Usta oyuncu Nejat Uygur ve Çetin Tekindor idolüm diyebilirim. Onları izlerken kendimi geliştirmeme de yardımcı olmuştur.
 
Soru: Oyunculukta en çok çalışmak istediğiniz isim veya isimler kimlerdir ?
 MESUT YILMAZ: En çok çalışmak istediğim belirlediğim bir oyuncu yok. Sanatı icra eden edebilen herkesle çalışırım. Tabi usta oyunculardan Çetin Tekindor hocam ile çalışmak isterdim..

Soru : Oyunculuğa yeni başlayanlara neleri tavsiye etmek istersiniz?
 MESUT YILMAZ: Eğer ki oyuncu olmak ve oyunculuk sanatını icra etmek istiyorlarsa, kesinlikle konservatuvar ve Sanat Merkezi Akademilerinde okumaları gerekir.. Oyunculuk için bir çok önemli kuram vardır. Bu kuramlardan en önemlisi de eğitimdir.
 
 Soru: Gündelik hayatında neleri severseniz ve nelerden hoşlanmaktasınız?
MESUT YILMAZ: Tiyatro ve Sinema dışında spor yapmayı severim. Gezmeyi, arkadaşlarımla dolaşmayı severim ama genelde evimde oturmayı, ailemle vakit geçirmeyi severim.
 
Soru : Son olarak okuyucularımıza ileteceğiniz mesajlar var mı?
MESUT YILMAZ: İlginize ve alakanıza çok  teşekkür ederim sizlere basın yaşamınızda başarı diliyorum. Bu zor günlerde bile suratlarınızı biraz olsun gülümsetebiliyorsak, konuşuluyorsak işimizi iyi yapıyoruz demektir..

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam